Ćabi Alonso (©AFP)
Ćabi Alonso (©AFP)

Alonso prekinuo tišinu: Ostajem u Bajeru, ovo je pravo mesto za mene!

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.03.24. | 15:45

Sad je definitivno kraj spekulacijama...

Nije Ćabi Alonso želeo da ostavi navijače Leverkuzena da dugo žive u neizvesnosti. Glasine brojnih evropskih medija o njegovom ostanku u Bajeru potvrdio je i sam Španac, poručivši da je BajArena pravo mesto za njegov razvoj.

Na konferenciji za medije uoči sutrašnje prvenstvene utakmice sa Hofenhajmom, Ćabi Alonso je izjavio kako će i naredne sezone voditi Verkself.

Izabrane vesti

"Obavestio sam igrače, tačno je. Krajnji rok bio je ove nedelje, radi se o poštovanju. Sada je sve razjašnjeno. Moj posao ovde nije gotov. Sastavivši sve zajedno, doneo sam ovu važnu odluku. Uverem sam da je ona ispravna. Prvi put ću celu jednu sezonu provesti u klubu kao trener. Imam još mnogo toga da dokažem i iskusim. Trenutno sam u situaciji u kojoj se osećam vrlo stabilno i srećno", izjavio je 42-godišnji Španac.

Alonso je bio glavni kandidat Bajerna i Liverpula da nasledi Tomasa Tuhela odnosno Jirgena Klopa na leto te je iz poštovanja prema čelnicima Leverkuzena iskoristio je reprezentativnu pauzu kako bi doneo odluku o svojoj budućnosti kako ne bi svoj klub držao u neizvesnosti...

"Neću komentarisati Liverpul i Bajern. To su veliki klubovi, imam jake veze sa njima, ali trenutno sam na mestu na kojem želim da budem. Nije vreme da odlučujem o budućnosti, želim da se razvijam u Leverkuzenu. Bila je ovo sezona puna spekulacija koje su se ticale moje budućnosti. Imali smo mnogo utakmica i bili vrlo zauzeti i fokusirani, zato sam iskoristio reprezentativnu pauzu da malo bolje razmislim o svemu i donesem odluku. Prošle nedelje sam imao vrlo dobar sastanak sa Simonom Rolfesom i Fernandom Karom, i tada sam ih informisao o svojoj odluci da nastavim kao trener Bajer Leverkuzena."

Španski trener je na dobrom putu da Leverkuzenu donese istorijsku prvu titulu u Bundesligi. Njegov tim na osam rundi pre kraja Bundeslige ima deset poena prednost u odnosu na Bajern, a navijači prema njegovim račima svako pravo da zamišljaju najbolji mogući ishod.

"Trenutno, ovo je pravo mesto za mene da se razvijam, mlad sam trener. Želim da se zahvalim upravi. Klub mi je pružio podršku i osećam da me poštuju u svim sektorima. Navijači su pokazali veliku podršku i imaju razlog da veruju i sanjaju da ćemo imati sjajnu sezonu. Imam sjajan stručni štab koji mi pomaže da radim iz dana u dan, kao i igrači. Oni mi daju toliko razloga da nastavim da verujem u ovaj tim", zaključio je Alonso.

Alonsovu odluku da ostane u Bajeru prokomentarisao je i Jirgen Klop, čovek kojeg je trebalo da nasledi na Enfildu.

"Pričamo o mladom igraču koji je u klubu u kojem radi vrlo dobar posao. I ja sam uradio istu stvar i nikad se nisam pokajao. On tamo radi neverovatan posao. Leverkuzen ima dobar tim i verovatno će zadržati svoj tim na okupu. To će se vrlo verovatno desiti ove godine. Nije svaka godina takva. Mogu da razumem zašto želi to", kazao je Nemac.


tagovi

Bajer LeverkuzenĆabi Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara