Amadu Dijavara startuje na Janga (©Reuters)
Amadu Dijavara startuje na Janga (©Reuters)

Amaterizam u administaciji košta Romu boda protiv Verone?

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.09.20. | 21:39

Problem je registracija Amadua Dijavare

Klubovi mogu da da gube utakmice i kada oni koji se pitaju na terenu to ne zasluže. Roma je bila bleda na gostovanju Veroni u prvom kolu. Utakmica je završena bez golova, ali zbog previda ljudi koji se bave administracijom, Vučica bi mogla da izgubi osvojeni bod, odnosno Verona bi mogla da dobije pobedu službenim rezultatom 3:0.

U čemu je začkoljica? Klubovi su uoči početka sezone morali da predaju listu sa 25 fudbalera, kao i da posebno prijave one mlađe od 22 godine. Prošle sezone Amadu Dijavara spadao u tu kategoriju, dok ove lista očigledno nije ažurirana na pravi način i tu je nastao problem. U međuvremenu defanzivni vezista iz Gvineje napunio je 23 godine, a na otvaranju sezone je nastupao kao "mladi igrač", čime je narušen pravilnik.

Izabrane vesti

Tim sa Olimpika sada čeka zvaničnu odluku, a propozicije za kršenje pomenutog pravila predviđaju poraz službenim rezultatom. Nešto slično dogodilo se Sasuolu 2016. godine kada je na teren poslao Antonija Raguzu koji čije ime i prezime nisu bili na spisku od 25 fudbalera.

U slučaju da odluka bude oduzimanje bodova Roma će uložti žalbu jer je propust napravljen nenamerno, a to potvrđuju još četiri slobodna mesta na pomenutom spisku. Dijavara je mogao da zauzme jedno od njih i greška je isključivo papirološke prirode, ali nikako ne bi smela da se dešava klubovima na visokom ogranizacionom nivou kao što je Vučica.



tagovi

Amadu DijavaraRoma

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara