Ris Džejms (Foto: Reuters)
Ris Džejms (Foto: Reuters)

Amerikanci se igraju sa vatrom: Čelsi stavio Risa Džejmsa u izlog!

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 01:41

Vest koja je izazvala veliko nezadovoljstvo kod navijača londonskog kluba

To kako su za kratko vreme unazadili klub koji je Roman Abramovič doveo do najviših visina navijači Čelsija možda bi im i oprostili vremenom ukoliko bi ga vratili tamo gde mu je mesto, ali američki vlasnici londonskog kluba kao da se iz dana u dan trude da ih najvatrenije pristalice omrznu još više.

A, poslednja stvar koju su naumili mogla bi da ih košta gubitka i ono malo kredita što im je ostalo. Naime, britanski Tajms u petak je objavio vest koja je izazvala ogromno nezadovoljstvo među navijačima Plavaca - da čelnici Čelsija na leto planiraju prodaju Risa Džejmsa i Konora Galagera!

Izabrane vesti

Vest o tome da je Konor Galaher na prodaju nije nova, stavio ga je Čelsi još zimus u izlog i pokušao da ga 'udomi' u Totenhemu, međutim odlazak Risa Džejmsa do ovog petka nije se pominjao. I to je ono što je izazvalo revolt kod navijača dvostrukog prvaka Evrope.

Jer Džejms, letos imenovan za novog kapitena ekipe, lokalni je momak rođen i odrastao u Londonu, a čitavo fudbalsko školovanje prošao je u akademiji Čelsija. I kao takav, jedan je od miljenika navijača uprkos tome što ga zbog povreda retko gledaju na terenu.

Mnogi će verovatno pomisliti da je to i razlog zbog kojeg Amerikanci žele da ga se 'reše'. Zapravo, verovatno i jeste jedan od, ali ne i glavni. Naime, Čelsi se posle silnog trošenja novca na pojačanja u prethodnom periodu našao u opasnosti od kršenja Pravila o profitabilnosti i održivosti Premijer lige, te mu preti kazna sličan onoj koja je izrečena Evertonu i Notingem Forestu.

Kako bi izbegao sudbinu pomenutih klubova i sprečio oduzimanje bodova u narednoj sezoni, Čelsi će do kraja juna morati da prikupi značajnu svotu novca, a kako su i Džejms i Galager ponikli u klubu, čitav iznos od njihovih prodaja vodio bi se kao profit na finansijskom obračunu za sezonu 2023/24.

Ostaje, ipak, da se vidi ko je spreman da se 'opkladi' u igrača sklonog povredama, posebno što Tajms piše kako će Čelsi tražiti oko 70.000.000 evra za 24-godišnjeg beka. Džejms je od debija upisao 156 nastupa za prvi tim Čelsija, ali bi ta brojka bila značajno veća da zbog povreda svake sezone nije morao da odsustvuje sa terena u više navrata. Konkretno ove godine odigrao je samo devet utakmica u svim takmičenjima (šest kao starter), a kako Malo Gusto vremenom izgleda sve bolje u njegovom odsustvu nije teško poverovati u vest koju je plasirao Tajms, iako 'na prvu' takav scenario zvuči nemoguće.

Što se Galagera tiče, on udvarače već ima. Vest Hem je letos nudio 45.000.000 funti za engleskog reprezentativca, Totenhem zimus 40.000.000, ali je Čelsi tražio oko 50.000.000. Ipak, kako mu ugovor ističe leta 2025, predstojeće leto biće poslednja prilika za londonski klub da zaradi veću sumu od njegove prodaje ukoliko ga u međuvremenu ne veže novim ugovorom.



tagovi

Ris DžejmsČelsiKonor Galager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara