Anćeloti je skinuo etitketu sumnje sa Nikole Maksimovića, stiže nagrada

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 12:49

Srbin pokazuje zašto je doveden u Napulj

Nikola Maksimović je doveden u Napoli kao najskuplji defanzivac u klupskoj istoriji ali je ubrzo na njega zakačena etiketa sumnje i izgledalo je da u Napulju neće ispuniti očekivanja. Sve do dolaska Karla Anćelotija koji je fudbalski oživeo srpskog defanzivca, pa sada u klubu žele da potpišu novi ugovor.

Maksimović nije bio u prvom planu kod bivšeg trenera Sarija, išao je i na pozajmicu u moskovski Spartak, izgledalo je da će napustiti klub iz Napulja za stalno, ali je Anćeloti imao drugačije planove. Zadržao je Srbina i od njega napravio vrlo bitan šraf. Iako Maksimović nije standardan u Seriji A (odirgao četiri od 12 mečeva), u Ligi šampiona je nezamnjiv.

Izabrane vesti

Propustio je samo meč protiv Crvene zvezde, a onda ga je Anćeloti „izmislio“ na poziciji desnog beka. Maksimović je bio jedan od najboljih u pobedi protiv Liverpula i remijima sa Pari Sen Žermenom. Savršeno je odradio ključnu ulogu u defanzivnoj liniji „tri i po čoveka“ gde je po potrebi bio i desni bek i treći štoper kada Mario Rui ide napred. Napolijeva odbrana je druga u Ligi šampiona (posle Atletikove) po broju šuteva koje joj je protivnik uputio ka golu – samo 8,8.

Anćelotijevo zadovoljstvo Maksimovićem se prenelo i na klub, pa je Napoli ponudio Srbinu novi ugovor do 2023. godine. Aktuleni mu ističe 2021. godine, nema bojazni da će klub morati da ga proda, ali De Laurentis želi da se osigura i blindira Maksimovića na duže staze. Naravno uz bolje finansijske ulove, pošto je Maksimović sa godišnjom platom od 1.200.000 evra među slabije plaćenim igračima u klubu. Novi ugovori su spremni i za Zjelinskog i Hisaja.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Nikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara