Ančeloti: Srećan sam, teško je igrati protiv Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.09.18. | 08:13

Nisam potcenio crveno-bele, Mertens i Hamšik su bili umorni od prethodne utakmice, zato nisu igrali od početka, poručio strateg Napolitanaca

Dva puta je pokorio Beograd. Treći put je video „stopka“. Možda se bumerang sudbine vratio u ruke Karla Ančelotija. Pre svega zbog one biblijske magle koja mu je pomogla da kao igrač osvoji pehar sa velikim ušima.

Pokušao je sve trenerski superstar, posegao u finišu za najjačim adutima, ali nije vredelo. Morao je da se zadovolji bodom koji za Napolitance suštinski predstavlja  - mrvicu. I lako bi to moglo da ih košta plasmana dalje. Videlo se to po reakcijama nervoznih italijanskih novinara. Hvatali su se za glavu i poskakivali. Bili su oštri i posle meča na konferenciji za medije.
"Nedostajalo nam je sreće. Malo smo grešili, kontrolisali smo meč, ali nam je nešto nedostajalo da pobedimo. Srećan sam jer je teško igrati protiv Zvezdine odbrane. Njihov golman je bio nekoliko puta u situacijama jedan na jedan. Nedostajalo nam je sreće“, rekao je na početku Ančeloti.

Izabrane vesti

Kako biste ocenili ekipu?
„Nisam ljut, dao bih mojoj ekipi ocenu šest. Trebalo je da dobijemo“.

Izmene nisu donele boljitak?
„Ne, nije tako. Teško je igrati protiv Zvezdine odbrane, ponavljam. Hamšik i Mertens su odradili posao kako su mogli“.

Da li ste bili iznenađeni postavkom Zvezdine igre i zašto ste često protestvovali kod sudija?
„Zvezda je igrala dobro u defanzivi. Pokušavali su preko kontre. Sudija je bio dobar, ali je na kraju malo grešio“.

Zašto Napoli daje malo golova?
„Mora da se nađe balans. Prvo se pričalo o mnogo primljenih golova. Sada ispada da ne dajemo golove. Teško je naći balans posle Mundijala“.

Da li biste ponovo igrali na sličan način?
„Ne bih ništa menjao. Mada su golovi problem“.

Zašto nije igrao Hamšik?
„Dobro pitanje, ali"...

Pa onda preformulisano pitanje domaćih novinara: da li ste potcenili Crvenu zvezdu odlukom da ne počnu Mertens i Hamšik i hoćete li sada navijati za crveno-bele protiv Liverpula i PSŽ-a?
„Nisam ih potcenio. Mertens i Hamšik su bili umorni od prethodne utakmice. Zato nisu igrali. A da li ću navijati za Crvenu zvezdu? Ja navijam samo za nas. Ima još pet utakmica do kraja“, poručio je Karleto. 


tagovi

Karlo Anćeloti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara