Anćeloti stiže u Italiju, da li je vreme za saradnju s Napolijem?

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.05.18. | 15:48

Mauricio Sari vrlo blizu odlaska u Čelsi, čeka se samo zvanični rastanak sa Antonijom Konteom, a u igri je i Zenit

Priče o odlasku Mauricija Sarija iz Napolija postale su udarna tema italijanskih medija poslednjih sedmica. Čovek koji je bio na pragu da svrgne Juventus sa italijanskog trona, onda pucao sebi u obe noge i izgubio sve, vrlo je blizu odlaska iz Napolija i transfera u Čelsi. Praktično, kako najavljuje italijanska štampa, čeka se samo ozvaničenje rastanka Antonija Kontea i kluba sa Stamford Bridža.

Kao jedan od razloga Sarijevog odlaska iz Napulja navodi se njegov odnos sa prvim čovekom kluba Aurelijom de Laurentisom. Istina, njih dvojica nikada nisu bili najbolji prijatelji, ali nisu čak imali ni normalan odnos. Zato je, verovatno, Sari i odbio novi ugovor od Napolija do 2021. godine, uz sezonsku platu od 4.000.000 evra, plus bonusi na konto ostvarenih rezultata. Naravno, uz činjenicu da De Laurentis tvrdoglavo odbija da ide u korak s fudbalskim trendovima na transfer pijaci i troši veliki novac na pojačanja, ali je ostao pri tome da će klub morati da prodaje svoje najbolje igrače kako bi opstao.

Izabrane vesti

Posle 17. maja, kada je spuštena zavesa na ovu sezonu, nestali su osmesi sa lica svih čelnika kluba, ali i sa Sarijevog lica. Logično - vreme je za rastanak.

Navodno, Sari ima i poziv Zenita iz Sankt Peterburga koji je navodno Sariju ponudio ugovor kakav se ne odbija - 20.000.000 evra na tri godine!

Zato se poslednjih dana sve više pominje dolazak Karla Anćelotija. Popularni Karleto viđen je u fudbalskim krugovima kao idelan čovek za Napoli i neko ko bi konačno mogao da okonča Juventusovu vladavinu. Anćeloti je trenerski ekspert, čovek koga igrači beskrajno cene i vole, a dobro upućeni izvori tvrdi da se Anćeloti razlikuje od ostalih trenera pošto stalno razgovara sa igračima i želi da bude upućen u njihovu svakodnevnicu. Brine za njih i o njima i trudi se da odnos ne bude samo na relaciji trener - igrač, već prijateljski.

Ali, Anćelotijev potencijalni dolazak sa sobom povlači i brojna pitanja. Prvo - ima li Napoli 10.000.000 evra da plati njegov ugovor. Toliko je, na primer, iznosila njegova godišnja plata u Bajernu. Da li bi Anćeloti pristao na drastično umanjenje i stane na samo 4.000.000 evra?

Jasno je - Anćeloti bi dobio projekat koji bi trebalo da gradi od nulte tačke. Karleto će verovatno od De Laurentisa tražiti spisak igrača na koje sigurno može da računa i spisak onih koji imaju opciju da ovog leta odu. Možda čak i da isprate Sarija u novom klubu. Od toga bi mnogo mogao da zavisi Anćelotijev odgovor.

Lokalni mediji tvrde da Anćeloti danas stiže u Milano iz Londona, kako bi ispratio oproštaj Andree Pirla od fudbala. Navodno, uskoro bi trebalo da ponovo razgovara sa čelnicima Napolija oko potencijalne saradnje.

Zvanični pregovori počeli su pre nekoliko dana.

Foto: Action Images


tagovi

Mauricio SariKarlo AnćelotiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara