Anćelotijev eksperiment, Maksimović u veznom redu

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.03.19. | 19:31

Napolitancima je važno da pronađu rešenje do dvomeča sa Arsenalom u četvrtfinalu Lige Evrope

Napoli je u završni deo sezone ušao sa velikim problemima, nakon odlaska Roga i Hamšika, a onda i povrede Amadua Dijavare, broj igrača koji pokrivaju centralni deo terena sveo se na Alana, Fabijana Ruiza i Pjotra Zjelinskog, pa je Karlo Anćeloti primoran da napravi ozbiljan eksperiment.

Kako piše Gazeta delo Sport, pomeranje u centralni deo veznog reda mogao bi da napravi sprpski defanzivac Nikola Maksimović, za kojeg se na San Paolu veruje da može da odgovori ovom zahtevnom zadatku.

Izabrane vesti

Napolitancima je važno da pronađu rešenje do dvomeča sa Arsenalom u četvrtfinalu Lige Evrope, a konkretno za Maksimovića se veruje da bi mogao da odigra na mestu zadnjeg veznog i bude spona između manevra i poslednje linije odbrane. Jasno je da bi srpski fudbaler mogao da ima problema sa brzinom na tom mestu, ali ne i sa kontrolom lopte, što predstavlja važnu karakteristiku.

Eksperiment bi mogao da bude ispitan već u narednim prvenstvenim utakmicama, posle čega će biti jasnije da li će biti upotrebljen i u nastavku sezone.

Napoli sezonu nastavlja 31. marta utakmicom sa Romom u Večnom gradu.

Foto: Reuters


tagovi

Nikola Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara