Anđeo je postao đavo na drugoj strani! I „trećina“ PSŽ-a je previše za najbolji Junajted (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.02.19. | 22:55

Fantastična postavka Tomaha Tuhela, David de Hea sprečio ubedljiviji poraz na Old Trafordu

Bio je to idealan momenat za Mančester Junajted i katastrofalan za Pari Sen Žermen. Sve se okrenulo u poslednja dva meseca. Na Old Trafordu se rasplamsao talas optimizma da su se slavni Fergijevi dani vratili sa licem njegovog „dečaka“ Ole Gunara Solskjera. Dok je istovremeno u Parizu dizao plamen strepnje i očaja zbog povreda superzvezda Nejmara i Edinsona Kavanija.

Ali taj i takav Pari Sen Žermen, sa samo jednom trećinom svoje atomske navale, je bio dovoljan da ućutka Teatar snova, da bolno prizemlji Mančester Junajted i ohladi usijanu euforiju „Solskjermanije“ koja je zahvatila Ostrvo. I da sa pobedom od 2:0 napravi čvrst dvokorak ka plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona. Potrebno je samo da u revanšu na Parku prinčeva potvrdi koliko je, i ovako „osakaćen“, dominantan u odnosu na idealan Mančester Junajted u svojoj najboljoj formi.

Izabrane vesti


MANČESTER JUNAJTED – PARI SEN ŽERMEN 0:2 (0:0)
/Kimpembe 54, Mbape 60/

Stadion: Old Traford. Gedalaca: 74.994. Sudija: Danijele Orsato (Italija)

Mančester Junajted (4-3-3): De Hea - Jang, Lindelef, Baji, Šo - Matić, Erera, Pogba - Lingard (od 45+3. Sančez), Marsijal (od 45. Mata), Rašford (od 84. Lukaku).
Trener: Ole Gunar Solskjer.
Pari Sen Žermen (4-3-3): Bufon - Kerer, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat - Verati (od 75. Paredes), Markinjos, Draksler - Dani Alves, Mbape, Di Marija (od 81. Dagba).
Trener: Tomas Tuhel.


Nije Solskjer večeras ništa pogrešno, ni drugačije uradio u odnosu na prethodnih 10 pobeda u 11 mečeva. Nisu ni igrači Crveni đavola vaš večeras obuli one pogrešne kopačke koje su nosili kod Murinja. Jednostavno, PSŽ je dimenzija iznad Mančester Junajteda. Solskjer i njegovi momci u tom medenom periodu pobeda nisu naišli na ekipu vrhunskih kvaliteta poput Pari Sen Žermena. Nisu udarili na ovako tehnički i taktički dominantnog rivala. Donekle je to bio samo Totenhem koji su srećno savladali u onoj čudesnoj noći Davida de Hee.

Večeras ih je De Hea spasao težeg poraza i sačuvao im sportsku nadu pred revanš na Parku prinčeva. Koja u relanosti baš i ne pije vodu...

A koliko toga je rađeno naopako u Mančester Junajtedu od Fergijvog odlaska je najbolji primer heroj večerašnje utakmice – Anhel di Marija. Argentinski „Anđeo“ je pre nekoliko godina došao iz Reala kao najskuplji igrač u istoriji Mančester Junajteda da oduševljava Teatar snova sa kultnom „sedmicom“ na leđima, ali je zasijao tek večeras u „pogrešnom“ dresu i „pogrešnom“ trenutku. Kasnije najskuplji postao Pol Pogba koji je večeras bio apsolutni tragičar meča. 

Drugi junak utakmice je maestralni Tomas Tuhel koji je prvo ugasio strah i paniku u redovima svog tima zbog odsustva dvojice lidera, ulio strpelnje u ekipu da čeka pravi momenat za slom Junajteda i pride neutralisao sve ključne kvalitete domaćina. Tuhel je fantastično postavio igru, do detalja pročitao Solsjkerov Junajted i uveo utakmicu u smeru koji je odgovarao Pari Sen Žermenu. Sveci su više diktirali, više igrali fudbal i bili opasniji. Junajted nije imao pravu šansu za 90 minuta...

Tomas Tuhel je u dvojice bitnih igrača i Menijea, skrpio tim kako je mogao. Markinjos je sada već po navici igrao zadnjeg veznog što je značilo da je poslednja linija menjala izgleda u odnosu na njegovu kretnju. Kada bi Kerer i Bernat krenuli napred, Markinjos se spuštao u defanzivnu liniju sa Silvom i Kimpembeom. Ono što je Markinjos večeras igrao u veznom redu je bilo sjajno i potpuno je neutralisao sve kvalitete Pola Pogbe. Isfrustrirao je Francuza sjajnom markacijom i donekle ga isprovocriao da dobijen rani žuti karton, a na kraju poptuno izgubi glavi i zaradi crveni. Nervozni i bezidejni Pogba se do kraja potpuno distancirao od uloge igrača koji je trebalo da napravi razliku pored opterećnih Matića i Erere koji su bezuspešno trčali za Veratijem. Nije ni čudo što je ranije morao na tuširanje... 

Sjajni Italijan iako nedovoljno spreman, je na sebe preuzeo najveći teret organizacije igre i stavljao je na muke Matića, Pogbu, Lingarda i ostale koji ni lasom nisu uspevali da ga uhvate u klopku i eventualno ga opljačkaju u nekoj rizičnoj situaciji. Možda je Draksler na neki način žrtvovan gušenjem u sredini, ali je zato Anhelu di Mariji na taj račun i te kako prijao povratak na levo krilo, dok je Mbape širio odbranu Junajteda i konstatno ih držao u strahu bez šanse da organizuju neki napad iz poslednje linije.

Marsijal je bio potpuno odsečen, Lingard beskoristan osim u nekim ranim pokušajima presinga na loptu, bekovi potpuno zaustavljeni, štoperi u strhu od Mbapea, Rašford bez upotrebljivih lopti... Kada je taj rani presing stao i kada su Crveni đavoli malo izduvali, krenula je utakmica po diktatu Veratija, Markinjosa, Di Marije, Mbapea... Sve što je Junajted imao je bio pokušaj Rašforda iz mrtvog ugla koji je dečja igra za mitskog Bufona. Istina, ni PSŽ nije imao šut u okvir gola u prvih 45 minuta, ali je pretio i u dva ofsajda bili milimetarsku udaljen od zicera. Solskjer je imao peh da u finišu poluvremena ostane bez povređenih Lingarda i Marsijala, ali kako su igrali, to i nije neki nedostatak. Doduše, nisu nešto mnogo značili ni ulasci Mate i Aleksisa sa klupe. Pogtovo nevidljivog Čileanca. Ali i tih 0:0 na poluvremenu su delovali dobro i davali nadu Crveni đavolima pred drugo poluvreme. 

A onda je sve ugašeno... Tuhelovo strpljenje se ispaltilo, Mbape je nalazio kratere izmeđe Linedelefa i Baija i počeo da bombarduje De Heu. Španac je na početku poluvremena zaustavio zicer Mbapea i izbio loptu u korner. Ali samo je odložio kaznu. Di Marija je izveo korner na drugu stativu, Matić lako izgubio Kimpembea iz vida, a Francuz je zakucao loptu glavom u mrežu. 

Ubrzo je trebalo da bude 2:0, ali je šut Danija Alvesa neko skrenuo pored gola. Potom je De Hea majstorijom još jednom skinuo zicer Mbapeu. Pa još jedno šudo De Hee posle šuta Bernata. Junajted je lelujao čekajući nokaut i dočekao ga je u 70. minutu. Bernat je lansirao Di Mariju po levom krilu, a ovaj idealno našao Mbapea kojem ni svemoćni De Hea ovog puta nije mogao ništa.

Na 2:0 je sve utihnulo. PSŽ je rutinski kontrolisao meč do kraja, gostujući navijači su se jedini čuli, bezidejni Junajted čekao da se agonija završi, a nervozni Pogba se bespotrebnim isključenjem izbacio iz revanša na Parku prinčeva. Mada, ni on im tamo ne bi pomogao...  Pari Sen Žermen je bolji tim od Mančester Junajeda. Mnogo bolji. I tu ne pomaže nikakva magija Ole Gunara Solskjera. U ovoj fazi Lige šampiona prolazi samo suvi kvalitet, a po njemu je PSŽ klasa iznad trostrukog šampiona Evrope. 

LIGA ŠAMPIONA, osmina finala:

Utorak, 12. februar:

Mančester junajted - Pari Sen Žermen 0:2 (0:0)
/Kimpembe 54, Mbape 60/

Roma - Porto 2:1 (0:0)
/Zaniolo 70, 76 - Adrijan 79/

Sreda13. februar:

(2,30) Totenhem (3,35) Borusija Dortmund (3,10)
(4,00) Ajaks (3,60) Real Madrid (1,90)

Utorak, 19. februar:

(5,50) Olimpik Lion (3,80) Barselona (1,65)
(2,00) Liverpul (3,45) Bajern (3,80)

Sreda, 20. februar:

(2,55) Atletiko Madrid (2,95) Juventus (3,05)
(8,00) Šalke (5,30) Mančester Siti (1,35)

(FOTO: reuters)


tagovi

Anhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara