©Reuters
©Reuters

Anderleht prebacio vruć krompir Brižu, naredno kolo rešava šampionsku zagonetku

Vreme čitanja: 1min | sub. 11.05.24. | 23:38

Uzbudljiva trka u Belgiji, poraz Henka na Loto Parku (1:2) dodatno podgrejao atmosferu

Delovalo je prošle godine da će biti nemoguće dostići neizvesnost iz foto-finiša šampionske trke u Belgiji kada su se tri kluba na čelu tavele smenjivala iz minuta u minut, međutim rasplet i u aktuelnoj sezoni donosi nam sve uzbudljiviju borbu koja će biti definitivno završena tek sa poslednjim sudijskim zviždukom.

Atmosferu je večeras podgrejao trijumf Anderlehta nad Genkom (2:1) kojim je domaćin preuzeo čeonu poziciju i prebacio teret na Klub Briž kojem će u ponedeljak gostovati trećeplasirani Union.

Izabrane vesti

Ljubičasti su prvi korak ka pobedi napravili golom Jarija Veršarena koji je uputio neodbranjiv udarac sa ruba kaznenog prostora i tako pokazao zašto su ga kao tinejdžera, pre niza povreda, želeli brojni klubovi iz evropskog krema.

Gol iz 44. minuta bio je jedini do 70. kada je Dolberg udvostručio prednost, te je pogodak Arokodarea pet minuta kasnije vratio neizvesnost, međutim ispostavio se kao dovoljan samo da ublaži poraz.

Anderleht je večerašnjom pobedom preuzeo prvo mesto makar do ponedeljka uveče kada Brižu gostuje Union. Domaćina bi pobeda vratila na prvo mesto, dok bi slavlje gostiju uticalo da u završnici borbe za tron ponovo imamo tri kandidata.

Bilo kako bilo, iz perspektive Anderlehta presudni korak biće susret narednog kola i direktni okršaj sa klub brižom na Loto Parku.



tagovi

AnderlehtBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara