Andrija Majdevac novi špic Novog Pazara

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 15:18

Ugovor na godinu dana

Novopazarci su tokom leta tragali za centralnim napadačem. Činilo se u jednom momentu da su rešili problem dovođenjem Žana Medveda, ali je dvonedeljna konekcija sa Slovencem prekinuta odmah posle priprema na Zlatiboru. Ispostavilo se da to nije to, pa Medved nije ni video Džaizkoin arenu, pod čije je svodove danas stigao Kruševljanin Andrija Majdevac, koji je potpisao ugovor na godinu dana.

Dvadesetpetogodišnji centralni napadač debitovao je u najjačoj domaćoj ligi još kao maloletnik, ali ispostavilo se da mu je ta sezona 2014/15 u dresu Napretka i jedina koju je do sada odigrao u elitnom srpskom rangu.  

Izabrane vesti

Usledila su prvoligaška vojevanja u Napretku, Dinamu iz Vranja, varvarinskom Temniću 1924 i Inđiji, da bi se potom otisnuo u inostranstvo. Zaigrao je za malteški Balzan, a poslednje tri godine bio je na Kipru. Pre Pazara igrao je za AEL, dok je polusezonu proveo u Etnikosu iz Ahne.                     

"Igrao sam u Novom Pazaru i radovao se tim mečevima zbog fudbalske atmosfere. U Omladinskoj ligi Srbije pre osam godina na veštačkoj travi, moj tadašnji klub Napredak ovde je pobedio sa 1:0, a ja sam bio jedini strelac. Kasnije sam ovde igrao za Temnić 1924", priseća se Majdevac u izjavi za Mozzart Sport.

Mlad je napustio srpski fudbal i zaputio se na Maltu. Po njegovom mišljenju, bila je to dobra odluka.

"Naravno, niko ne zna kako bi se stvari odvijale da sam ostao ovde, a bilo je ponuda. Najkonkretnija je stigla iz Gornjeg Milanovca. U Balzan sam otišao zbog Vlade Simovića, koji je tamo bio sportski direktor. Ipak, imao sam želju da se vratim. Volim adrenalin, a onda je Novi Pazar prava adresa. Pričao sam sa Stefanom Dimićem, koji je donedavno bio ovde, a sada je u niškom Radničkom. Rekao mi je sve najlepše o Pazaru. Volim ekipe u kojima vlada porodična atmosfera, kada se borimo svi zajedno. Kad mi neko ukaže poštovanje, vratim to 200 odsto. Osim toga, uželeo sam se naše lige, koja je veoma cenjena. Kiparska liga je jaka, igrači su dobro plaćeni, ali odatle se teško prodaš".

Od novih klupskih drugova, najbolje poznaje konkurenta za mesto u timu – Luku Ratkovića.

"Isto smo godište i bili smo zajedno u mlađim reprezentativnim selekcijama, al ii jedan protiv drugog. Poznajem i Miloša Mijića, kao igrača, ne i lično", kaže Majdevac.  

U Mozzart Bet Superligi Srbije Majdevac bi mogao da zaigra već u petak, protiv Javora u Ivanjici. 



tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet SuperligaAndrija Majdevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara