Tim Srbije koji je igrao protiv Rumunije
Tim Srbije koji je igrao protiv Rumunije

ANKETA: Izaberite startnih 11 Srbije za Crnu Goru

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.10.18. | 17:25

Nema Matića, Kolarova, Ljajića i Krstičića...

Borba za prvo mesto na tabeli Grupe C. Mada nije da se Liga nacija do sada pokazala kao primarno takmičenje najvećem broju evropskih zemalja. Pride, premijerni sudar Crne Gore i Srbije i jedni i drugi će dočekati bez nekih od ponajboljih igrača. To se posebno odnosi na Orlove. Selektor Mladen Krstajić zbog povreda neće moći da računa na kapitena Aleksandra Kolarova, te Nemanju Matića, Adema Ljajića i Nenada Krstičića.

I ako na mestu levog beka ne bi trebalo da bude neke posebne dileme, jer u odsustvu Kolarova jedino prirodno bi bilo da Rodić bude uz tu aut liniju, nešto više izbora Krstajić će imati kada bude birao dvojicu novajlija u veznom redu. Istina, protiv Rumunije su svakako od prvog minuta igrali Saša Lukić i Nemanja Maksimović - standardan u prvih 11 posle selektorove svađe sa Lukom Milivojevićem - dok je tada roviti Nemanja Matić počeo na klupi. Sada je tu i debitant Branko Jovičić, mada je malo verovatno da će se Krstajić odlučiti baš za zadnjeg veznog Crvene zvezde. U slučaju neke ofanzivnije postavke možda bi mogao da proba i sa Andrijom Živkovićem, koji u Benfiki ne igra po krilu, već u centru, ali ipak nešto ispred pozicije koju Matić ostavlja upražnjenom.

Izabrane vesti

Najžešća konkurencija mogla bi da bude na levom krilu. Bar po stažu - a i formi, jer trenutno je standardan u Ajntrahtu - šansu na toj poziciji trebalo da dobije Filip Kostić, mada je i Mijat Gaćinović u eri Slavoljuba Muslina pokazao da može da bude od i te kako velike koristi. Ne treba ipak zaboraviti ni da je Krstajić pokazao koliko veruje u Radonjića time što ga je poveo na Mundijal u Rusiju. 

Naravno, možda će selektor - navikao nas je već na to - rotirati i na drugim mestima. Možda će probati da Nikolu Milenkovića, čini nam se nedodirljivog na mestu štopera, upari sa Jagošem Vukovićem i Urošem Spajićem, pošto se Miloš Veljković nije proslavio na dva prva meča u Ligi nacija što je i relativno očekivano s obzirom na njegove godine i (ne)iskustvo. Možda bi čak Krstajić mogao da protiv objektivno slabijeg protivnika proba i sa dva špica i upari Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića, posebno imajući u vidu da su Crnogorci oslabljeni neigranjem Stefana Savića pa sumnjamo da bi njihovi štoperi mogli da zadrže korpuletne srpske napadače?

Ipak, u takvu opciju sumnjamo, pa vam u ovoj anketi nudimo izbor u formaciji 4-5-1, jer smo uglavnom tako igrali otkako je Krstajić preuzeo dirigentsku palicu. Uostalom, ako mislite da bi trebalo da bude drugačije ostavite komentar ispod teksta.

Dakle? Slušamo?


tagovi

fudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara