ANKETA: Izaberite Zvezdin tim za 158. večiti derbi

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.09.18. | 09:35

Da li biste napali ili?

Čak su i u Partizanu potencirali dubinu tima Crvene zvezde. Dubinu koju joj je pružio za srpske uslove neverovatni letnji profit. I odluka uprave da dobar deo novca reinvestiraciju u ekipu. Videlo se to u uvodnim kolima, imao je Vladan Milojević luksuz da može da posle evropskih izazova odmori najbolje igrače u Superligi. Samo... Ovo je večiti derbi. I sigurno su i u Humskoj sasvim svesni da u nedelju od 19 sati neće dobiti popust. Crvena zvezda će na crno-beloj strani Topčiderskog brda izvesno nastupiti u najjačem sastavu.

Pitanje je samo šta to konkretno znači u ovom slučaju, jer čini nam se da će od osnovne Milojevićeve ideje zavisiti i neka kadrovska rešenja. Recimo, ako bude na teren izašao sa namerom kojoj se nadaju navijači – a sudeći po izjavama i poneki igrači – Zvezda će napasti Partizan sa željom da pokaže da je ove jeseni kvalitetniji rival. To bi onda moglo da znači da bi, samo primera radi, Dušan Jovančić dobio šansu ispred Branka Jovičića? Ako bi se pak odlučio da čuva bodovnu prednost na tabeli i čeka grešku crno-belih, kao što to čini - više nego uspešno - kad igra u Evropi, onda bi mogao da pokuša da iskoristi brzinu Žonatana Kafua, koji je pritom svež pošto u utorak protiv Napolija nije bio ni na klupi? Takođe, poznato je da u domaćem prvenstvu mogu da igraju samo četiri stranaca, a kako ih Zvezda ima petoricu, jedan je višak. Pitanje je koji? 

Izabrane vesti

Ove tri dileme izdvojili smo čitao kao primer, ali nema nikakve dvojbe da crveno-beli sturčni štab ima više alternativa od protivničkog, pa samim tim i tema za razmišljanje. Sigurno je da Milan Borjan nije sporan među stativama, a teško je poverovati i da će Milojević za ovako važnu utakmicu menjati već uigranu odbrambenu četvorku u sastavu Filip Stojković – Vujadin Savić – Miloš Degenek – Milan Rodić.

Sve posle toga... Pa, recimo da Zvezdin šef struke ima dosta opcija na stolu. I zato da probamo da mu “pomognemo“. Tačnije, vi to uradite. Pred vama je anketa u kojoj možete da izaberete Zvezdinih startnih 11 za 158. večiti derbi.

Uz par sitnih napomena, opredelili smo se za Zvezdinu do sada omiljenu formaciju 4-5-1 (preciznije 4-2-3-1), mada je jasno da bi Milojević mogao i da je promeni. Takođe, za razliku od nekih ranijih anketa ovog smo puta dali samo četiri opcije: golman, odbrana, vezni red i napadači. Pa vodite računa o tome da nemate recimo pet krila u vezi, a nijednog zadnjeg veznog. Mada to i jesmo uradili da biste sami mogli da sami odlučite da li će, recimo, Nenad Krstičić da bude zadnji vezni ili nešto ispred ili će Ben da igra iza špica ili po strani.

Kako bilo, da vas čujemo?


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara