Tim Zvezde koji je počeo meč sa Salcburgom u Beogradu
Tim Zvezde koji je počeo meč sa Salcburgom u Beogradu

ANKETA: Izaberite Zvezdin tim za Napoli

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.09.18. | 11:24

Vladanu Milojeviću neće biti lako da izabere najboljih 11. Budite u njegovoj koži na trenutak

To je ono što je tražio Vladan Milojević još početkom juna! Biće Zvezdin kormilar na slatkim mukama dok bude birao startnu postavu Crvene zvezde za sutrašnju premijeru u Ligi šampiona protiv Napolija.

Ekipa koja je izabrala plasman u Ligu šampiona dodatno je ojačana kvalitetom Ričmonda Boaćija, Marka Marina i Gorana Čaušića. Sudeći po meču s Radnikom pomenutim igračima nije bio potreban period adaptacije. Golovima i asistencijama nametnuli su se kao ozbiljni kandidati za prvih 11.

Izabrane vesti

U odbrani je sve jasno. Pored Borjana, tu će biti Stojković, Savić, Degenek i Rodić. Imaće krajnje nezahavalan zadatak da amortizuju napade Insinjea, Zjelinskog, Mertensa, Milika...

Reklo bi se da Zvezdin strateg najviše nedoumica ima u veznom redu i da rešenje tih zagonetki najviše interesuje navijače kluba s Marakane. Poslednji duel zbog blage prehlade preskočio je Branko Jovičić. I čini se da je popularni Bakula potreban crveno-belima za utakmice slične sutrašnjoj. Potrebna je njegova agresije i navika da diše za vrat kreativnim rivalima. Naravno, ne bi bilo iznenađenje da Vladan Milojević ponovo šansu ukaže svom kapitenu iz omladinskog tima Goranu Čaušiću i upari ga s neprikosnovenim Krstičićem. Kažemo, zasad je u blagoj prednosti Branko Jovičić.

Još veće „muke“ ima Vladan Milojević u ofanzivnom delu manevra. Odličnu premijeru crveno-belom dresu imao je nekadašnji reprezentativac Nemačke Marko Marin. Dizao je publiku na Marakani na noge, postigao efektan gol i razigrao kompletan tim. Prava partija iz fudbalskih udžbenika. Sada će imati priliku da se pokaže na najvećoj sceni. Njegovo učešće je sigurno.

* Kvota da Zvezda neće primiti gol u bar jednom od šest mečeva u LŠ je 7,00! Pogledajte i ostale specijalne igre za Zvezdu u Ligi šampiona

Isto tako siguran je El Fardu Ben, najznačajniji igrač Crvene zvezde u ovoj sezoni i strelac devet golova. On je u evropskim okršajima od značaja uglavnom igrao iza špica i bio spona između veznog reda i napada. Radio je to na mestralan način. Ukoliko Milojević ostane dosledan tom principu najviše šansi da dejstvuje po desnoj strani imaće Brazilac Kafu... Međutim, nije to jedina Milojevićeva opcija.

Postoji mogućnost da Ben bude pomeren desno, a da na mestu plejmejkera vidimo Lorenca Ebisilija. Holanđanin deluje mnogo bolje nego na početku sezone, mada nije bio konkretan u poslednjem meču. Pogodio je samo stativu.

Šansi se isto tako nadaju i Veljko Simić, jedan od onih koji je za petama Kafuu, zatim Dušan Jovančić i naravno neko od napadača koji imaju ulogu alternative Ričmondu Boaćiju. Zanimljivo je da u protokolu neće biti mesta i za Pavkova i Stojiljkovića. Jedan će da otpadne, i meč će gledati s tribina.

Dakle, Milojević će imati težak izbor i kada je u pitanju klupa. Siguran su jedan napadač, zatim golman Popović, Gobeljić, Jovančić, Simić i štoper Babić. Traži se još samo jedan (vrlo verovatno Srnić). Čisto podsećanje: protiv Radnika su van protokola ostali Meleg, Jevtović, Milijaš, Milić, Terzić, Joveljić, Hajdin...

Dajemo vama reč. Kojih 11 igrača bi u formaciji 4-2-3-1 trebalo da izvede Vladan Milojević u utorak od 21.00 na travu Marakane protiv Napolija?


tagovi

Vladan Milojevićanketa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara