Crno-beli slave pobedu nad Proleterom
Crno-beli slave pobedu nad Proleterom

ANKETA - PARTIZAN: Više enigmi nego sigurnih startera u timu Partizana

Vreme čitanja: 4min | pet. 01.03.19. | 09:15

Dok Zoran Mirković vrti u glavi brojne kombinacije za večiti derbi, da čujemo kakva su vaša razmišljanja

Odavno pred jedan večiti derbi u timu Partizana nije bilo toliko enigmi kada je sastav u pitanju. Većina nepoznatih je iz vanrednih razloga, zbog povreda koje su izbacile iz ritma igrače crno-belih, pa su se neki tek povredili, neki obnavljali povrede, a neki ih još nisu, možda, dovoljno zalečili.

Dok vrti u glavi potencijalne kombinacije za prvih 11, tražeći onu idealnu za subotnji okršaj na Marakani, trener Partizana Zoran Mirković mora da bude i na stalnoj vezi sa klupskim lekarom. Može li Danilo Pantić? Da li je Zoran Tošić dovoljno oporavljen? To su dva pitanja koja bitno utiču na strukturu tima crno-belih za večiti derbi (subota 18.00, Arenasport).

Izabrane vesti

Šef struke Parnog valjka je na pripremama uigravao sistem 4-4-2, sa njim je zaigrao i na obe dosadašnje prolećne utakmice, tako da sve govori da će se na taj način suprotstaviti i Crvenoj zvezdi. U napadu su rezervisana mesta za najboljeg strelca lige Rikarda Gomeša i za njegovog kolegu Nemanju Nikolića. Zajedno su ovog proleća postigli pet od šest golova Partizana.

Jedino će, verovatno, Nikolić igrati malo povučenije, imaće ulogu između špica i polušpica, oko njega će se graditi napadi crno-belih. Od njegove sposobnosti da gurne loptu iza leđa odbrane Crvene zvezde u velikoj meri će zavisiti ishod derbija, kada je Partizan u pitanju.

Pored Rikarda Gomeša i Nemanje Nikolića (konkurent za špic im je samo Georgijević, pošto je Đorđe Ivanović povređen), jedan od sigurnih startera je Vladimir Stojković. Iskusni čuvar mreže je davno pregrmeo sve nedaće na večitim derbijima, pogotovo je bio na meti na Marakani, ali nikada do sada ga to nije sprečilo da svoj deo posla odradi najbolje što ume i da bude na visini zadatka.

Za fudbalere Partizana, ali i za Grobare na tribinama, nekako srce mirnije kuca kada iza sebe imaju Vladimira Stojkovića.

Krug sigurnih startera zatvaraju dvojica defanzivaca. Štoper Mark Valijente je nezamenjiv deo odbrane Partizana. Na momente deluje krhko, kao da nije igrač za snažne duele, ali Španac je besprekoran sa loptom u nogama i dobro čita igra rivala, pa se pravovremeno postavlja i diriguje poslednjom linijom.

Pogledajte kvote za 159. večiti derbi!

Pored njega, u odbrani je „sigurica“ Nemanja R. Miletić, ali ostaje dilema - na kojoj poziciji? Novi reprezentativac Srbije je kod Zorana Mirkovića redovno desni bek. Na tom mestu se ustalio, sa tog mesta je i dobio poziv u državni tim. Međutim, povreda Svetozara Markovića je otvorila veliku rupu u odbrani i dilema je ko će je popuniti. Može to da bude i Nemanja R. Miletić, ali njegovo pomeranje otvara problem na desnom boku.

Posle odlaska Gabrijela Enakea, jedina alternativa na poziciji desnog beka je Miroslav Vulićević, koji nema utakmicu u prvenstvu u nogama od septembra prošle godine.

Ako Miletić ostaje desno, onda je pitanje ko će biti štoper. Mladi Strahinja Pavlović je debitovao prošle nedelje protiv Proletera, korektno je odradio ono malo posla što je imao. Tvrdi da se derbija ne plaši i da bi voleo da zaigra. U drugom poluvremenu iste utakmice na terenu se našao i Bojan Ostojić, koji takođe pre toga godinu dana nije osetio čar superligaških mečeva.

Ostaje dilema i na levom boku. Nemanja G. Miletić je bio na terenu u obe prolećne utakmice, na klupi za rezerve je bio Zlatan Šehović, ali ne bi trebalo smetnuti s uma ni Slobodana Uroševića, koji je jesenas odigrao 16 prvenstvenih utakmica za crno-bele.

A tek moguće kombinacije u veznom redu... Ukoliko je spreman, jedno mesto će biti rezervisano za Zorana Tošića, od kojeg se očekuje da bude pokretač svih akcija Partizana. U tom slučaju, on bi igrao po desnoj strani, da može da se ubacuje u sredinu terena, dok bi se levo preselio Goran Zakarić. Ne bi bilo iznenađenje ni kada bi usred utakmice njih dvojica menjali mesta.

Kvota na pobedu Partizana u derbiju je 3,90!

Zoran Tošić je preskočio utakmicu s Proleterom zbog povrede, pa ako ne bude mogao na teren u derbiju, da li bi to značilo da će Armin Đerlek istrčati na teren Marakane? S obzirom na to da Musa Ndžaija sigurno nije u kombinaciji, onda nekih drugih alternativa za crno-bele nema.

U centralnom delu veznog reda kandidati za dva mesta su Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić i Nebojša Kosović. Izbor „parnjaka“ će zavisiti od afiniteta trenera Mirkovića. Kombinacija Zdjelar - Šćekić je odradila odličan posao u jesenjem derbiju (1:1) i to im je najbolja preporuka. Ulazak Kosovića u prvih 11 značilo bi i ofanzivniju postavku Partizana.

Ali cela kombinacija pada u vodu ako je i Danilo Pantić spreman za nastup u derbiju! Prva dva prolećna kola je propustio, ali je ove nedelje trenirao sa ekipom. Gde, onda, njemu naći pravu poziciju i koga bi istisnuo iz tima?

Dok čekamo da vidimo konačan izbor Zorana Mirkovića, dajte da čujemo i vaše predloge. Šta mislite, kojih 11 će zaigrati za Partizan u 159. večitom derbiju? Glasajte u anketi ispod!

Piše: Vujadin Tomković
Foto: STAR SPORT


tagovi

Zoran Mirkovićanketa159. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara