Apsolutno zasluženo: Matija Nastasić počasni građanin Valjeva

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.03.18. | 16:37

Tako treba

U danu kad se odazvao pozivu Mladena Krstajića i sa reprezentacijom Srbije počeo „operaciju - pripreme za Mundijal“, Matiju Nastasića obradovala je vest iz zavičaja. Njegovo Valjevo odužilo mu se proglasivši ga za - počasnog građanina!

Jasno je da je na ovu odluku uticala humani rad 25-godišnjeg štopera Šalkea, koji je prošle godine finansijski pomogao obnovu dela tamošnje bolnice.

Izabrane vesti

Zato...
Matija Nastasić je svojim delom zaslužio da ponese najvažnije priznanje ovoga grada, za doprinos koji je dao igrama u reprezentaciji Srbije, a posebno zbog velike pomoći i angažovanja prilikom rekonstrukcije Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice u Valjevu, kao i zbog pozitivnog uticaja na mlade u našem gradu i celoj Srbiji. Izuzetno poštovanje građana Valjeva Matija Nastasić nije stekao samo sportskim rezultatima, već i spremnošću da pomogne ljudima u nevolji, koju je ovaj skromni mladi čovek ispoljio u više navrata. Odlukom da sa 100.000 evra pomogne rekonstrukciju Odeljenja pedijatrije valjevske bolnice, upisao se u red najzaslužnijih pojedinaca koje je ovaj grad ikad imao. Ovim velikim gestom dao je upečatljiv i snažan primer kako se društvenom brigom i odgovornošću može doprineti humanijem i boljem životu lokalne zajednice. Zvanje počasnog građanina je najveća nagrada koju jedna sredina može dodeliti nekom pojedincu i time iskazati zahvalnost i poštovanje, a Matija Nastasić ovo priznanje zaslužuje bez ikakve dileme“, stoji na zvaničnom sajtu grada Valjeva, koje je podelilo verliki broj nagrada, a onu iz oblasti sporta dobio je košarkaš lokalnog Metalca Đukan Đukanović.

FOTO: Star sport


tagovi

Matija Nastasićfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara