Arđeš minimalcem produžio seriju i produbio krizu Mutuove Krajove, Kluž konačno poražen i u prvenstvu

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.09.21. | 21:54

Sastav iz Piteštija došao do četvrte pobede u poslednja četiri kola, dok su Železničari posle sedam pobeda završili na kolenima

Ekipa Arđeša je u sve boljoj formi. Nastavila je uspon na tabeli, a u poslednja četiri kola ima tri pobede i poraz - od Kluža. Danas je na stadionu u Piteštiju savladala Krajovu minimalnim rezultatom i sa 10 bodova došla do sedme pozicije na tabeli - korak od plej-ofa (1:0).

Utakmica je bila prilično izjednačena. Najpre dosta zatvorena, ali je pogodak domaće ekipe u finišu prvog poluvremena naterao goste da se otvore, te je nastavak doneo puno uzbuđenja. Na kraju je Arđeš odoleo, sačuvao minimalnu prednost i upisao tri vredna boda.

Izabrane vesti

Gol odluke pao je u nadoknadi prvog poluvremena. Posle centaršuta iz kornera Migel sa prve prebacuje glavom loptu na drugu stativu, a na pravom mestu se našao Isfan, koji rutinski sprovodi loptu u mrežu sa par metara.

Na startu nastavka velika prilika za Krajovu. Rezervista Kompanjo je samo par minuta po ulasku na teren imao idealnu priliku da poravna rezultat, ali je njegov udarac glavom sa svega par metara uspeo da ukroti večeras vrlo raspoloženi Greab. Uzvratila je domaća ekipa. Oslobodio se Arđeš pritiska i zapretio preko Palića, ali je udarac hrvatskog veziste sa preko 20 metara udaljenosti završio u rukama golmana Mogošanua.

Nova šansa za Krajovu u 82. minutu. Zapretio je sa ivice kaznenog prostora posle kontre rezervista Odan, ali je Greab bio odlično postavljen, te je uspeo da ukroti udarac veziste iz Gvajane. U nadoknadi je domaćin imao dve velike prilike u samo par sekundi da stavi tačku. Najpre je golman gostiju intervenisao posle pokušaja Dimitrua sa samo par metara, a potom je De Jonge uhvatio volej iz idealne pozicije, ali je šutirao neprecizno.

Iznenađenje kola pripredio je Botošani, koji je kod kuće tukao Kluž. Ekipa iz Transilvanije, koju je Crvena zvezda izbacila u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, je do večerašnjeg susreta znala samo za pobede u rumunskoj ligi, ali joj je na put stao sve bolji Botošani, koji je sada treći sa četiri boda manje od vodećih Železničara - 1:0.

Uspeo je domaćin da umrtvi utakmicu. Viđeno je svega sedam šuteva za 90 minuta. Jalovi napadi Kluža nisu dali rezultat, dok je jednu od retkih prilika za Botošani u gol pretvorio Erve Kage. Ervin Onženda je centrirao sa leve strane, odlično je na njegovu loptu natrčao iskusni Kongoanac i zakucao je u mrežu aktuelnog šampiona.

Kluž je do kraja uspeo svega jednom ozbiljnije da pripreti i to preko Bordejanua, koji je oprobao udarac sa velike udaljenosti, ali je njegov projektil uspeo da ukroti golman domaće ekipe.

RUMUNIJA - 8. KOLO

Petak

Mioveni - Čindija 0:1 (0:1)

UTA Arad - Rapid Bukurešt 2:2 (0:2)

Subota

Arđeš - Krajova 1:0 (1:0)

Botošani - Kluž 1:0 (0:0)

Nedelja

17.15: (2,80) Gaz Metan (2,90) Voluntari (2,85)

20.00: (1,57) FCSB (3,90) Dinamo Bukurešt (6,25)

Ponedeljak

17.00: (1,47) Farul Konstanta (4,10) Klinčeni (7,75)

20.00: (2,05) Univerzitatea (3,30) Sepsi (3,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Arđeš PiteštiUniverzitatea KrajovaAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara