Buananote između dvojice fudbalera Boke (©AFP)
Buananote između dvojice fudbalera Boke (©AFP)

Argentinski tinejdžer prvo zimsko pojačanje Brajtona, obeštećenjem ostavio u senci Di Mariju i Lo Selsa

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.11.22. | 19:03

Fakundo Buonanote novi Argentinac među Galebovima

Iako je u aktuelnoj kalendarskoj godini pred Brajtonom još pet zvaničnih izazova, premijerligaš sa juga Engleske već je zvanično realizovao prvi zimski transfer. Novi igrač Galebova, uz obeštećenje od 12.000.000 evra je Fakundo Buonanote, 17-godišnji vezista Rosario Sentrala koji je visinom transfera oborio rekord matičnog kluba iz kojeg su na evropsku pozornicu iskoračili i asovi poput Anhela di Marije i Đovanija Lo Selsa.

Buonanoteova prodaja nadmašila je Lo Selsovu koji je u sezoni 2016/17 prešao iz Rosario Sentrala u Pari Sen Žermen za 10.000.000 evra, a mladi Argentinac u novu sredinu stigao je po sličnom modelu kao njegov sunarodnik Aleksis Mekalister, centralni vezista, koji je pre tri sezone za 8.000.000 evra stigao iz Argentinos Juniorsa, pre nego što su ga Galebovi tamo vratili na pozajmicu, a kasnije slali i u Boku Juniors.

Izabrane vesti

Kako je saopštio argentinski klub, ugovorom sa Brajtonom predviđen je i priliv u iznosu od 20% od naredne prodaje, a iz Rosarija su istakli da će novac od obeštećenja biti raspoređen na infrastrukturna ulaganja, ulaganja u transfere i vraćanje dugova.

Rosario je aktuelnu sezonu završio na 20. mestu od 28 klubova, a mladi centralni vezista je odigrao 24 utakmice na kojima je postigao četiri gola uz dve asistencije.


tagovi

Fakundo Buonanote

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara