Adam Armstrong slavi pogodak (©Reuters)
Adam Armstrong slavi pogodak (©Reuters)

Armstrong i Sent Meriz dobitna kombinacija

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.02.24. | 09:53

Sautempton u seriji od 11 pobeda kod kuće, i ovog utorka dočekuje Hal u zaostalom susretu 29. kola Čempionšipa

Čempionšip polako ulazi u završnu fazu sezone. Više od 30 kola je već završeno, ali zbog 24 učesnika u ligi, ostalo je još više od deset rundi za igru. Sautempton je među glavnim kandidatima za proboj u Premijer ligu. Sveci su trenutno na trećem mestu, koje vodi u plej-of, mada imaju znatno više ambicije. Hal Siti je na osmoj poziciji, i drži korak sa šestoplasiranim Koventrijem za mesto u doigravanju.

Vicešampion Engleske iz 1984. prvenstveno se oslanja na

Izabrane vesti

Adama Armstronga

. Napadač je na trećem mestu na listi strelaca u Čempionšipu i postigao je 16 golova u 32 prvenstvene utakmice ove sezone. U trećoj godini u dresu Sautemptona konačno je počeo da trese mreže. Poređenja radi, u prethodne dve kampanje

Armstrong

je imao samo po dva pogotka. Prethodno je dokazao svoju klasu u Blekbernu, gde je postigao čak 44 gola za dve godine.

Međutim, primetno je da je špic Svetaca upravo dominirao u Čempionšipu, dok ove brojke nije uspeo da dostigne u Premijer ligi u poslednje dve sezone. S obzirom na njegovo trenutno golgetersko stanje sa četiri gola u sedam minulih kola, Armstrong je bez sumnje najveća pretnja po Hal.

20.45: (1,55) Sautempton (4,20) Hal (5,90)

Trener Sautemptona Rasel Martin takođe može da se osloni na domaći teren. Tim koji je lani ispao iz Premijer lige izgubio je samo dve od svojih 15 utakmica kod kuće ove sezone u Čempionšipu, ostvarivši još 11 pobeda i dva remija. Pored toga, nijedan drugi tim u engleskom drugom rangu ne postiže više golova pred svojim navijačima od Svetaca.


Na 11 proteklih susreta na Sent Merizu u ligi i FA kupu, Sveci su ostvarivali samo pobede. Odbrana je obično takođe veoma sigurna. Samo četiri od tih slavlja nisu došla sa "nulom" za pobednika FA kupa iz 1976. godine.

S druge strane, utakmice Hala u gostima sadrže mnogo golova. Na duelima Tigrova na strani postiže se u proseku 3,1 pogodak, a samo četiri od 16 Halovih gostovanja u ligi završila su se sa 0-2 (tip 3+, kvota 1,60).

Rezultat od tri uzastopne pobede u gostima takođe je bio zadovoljavajući sa stanovišta trenera

Lijama Roseniora. Međutim, ovaj rezultat se mora donekle staviti u perspektivu, pošto su se igrači sa stadiona MKM takmičili protiv pretežno slabih timova kao što su fenjeraš Roteram i ugroženi Hadersfild. Sada protiv Sautemptona Tigrove čeka mnogo teži posao na jugu Engleske.

Ono što raduje Roseniora je nedavni povratak Džejdena Filodžina. Najbolji strelac Hala je dugo odsustvovao zbog povrede, ali je ponovo na raspolaganju. Pokazao je da njegova sposobnost da postigne gol nije patila tokom pauze, jer je 22-godišnjak postigao gol u dve od četiri minule utakmice.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 29. KOLA

Utorak

20.45: (2,75) Kardif (3,30) Blekburn (2,60)

20.45: (1,22) Ipsvič (6,50) Roteram (13,0)

20.45: (3,35) Plimut (3,45) VBA (2,15)

20.45: (1,55) Sautempton (4,20) Hal (5,90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipSautemptonHal siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara