Aršavin stao uz Pogrebnjaka: Ne trebaju nam Brazilci u reprezentaciji

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.03.19. | 09:33

Sve jača polemika oko stranaca u ruskoj selekciji

Trese se fudbalska Rusija zbog stranaca u reprezentaciji! Prvi je digao glas Pavel Pogrebnjak, koji je rekao da mu je smešno kada vidi tamnoputog igrača da nosi dres Rusije, a sada mu se pridružio Andrej Aršavin.

Nekadašnji as Zenita i Arsenala digao je glas protiv dvojice Brazilaca u državnom timu, a postoji mogućnost da zaigra i treći, Ari iz Krasnodara, koji je pre nekoliko dana dobio ruski pasoš.
Hteli smo da dođemo do rezultata, isprobali smo sva moguća rešenja, pa i naturalizaciju. Ali, generalno govoreći, moramo da negujemo svoje igrače. Ne želim da vidim Rusiju u kojoj će igrati sve Brazilci, kao što je slučaj u futsalu“, rekao je Aršavin za ruske medije.

Izabrane vesti

U sastavu Rusije su sada četvorica „stranaca“: Nemci Roman Nojšteder, kojem je majka Ruskinja i Konstantin Rauš, rođen u Rusiji i Brazilci Giljerme i Mario Fernandes.
Pozive za Nojštedera i Rauša mogu da prihvatim, jer oni imaju ruske korene. Oni mogu da igraju za reprezentaciju, tu nema ništa sporno. Ali sa Fernadesom i Giljermeom je drugačija situacija. Oni su Brazilci, a igraju za Rusiju i meni je to nerazumljivo“, poručio je Andrej Aršavin.

Inače, Pavelu Pogrebnjaku preti čak 10 utakmica suspenzije u ruskom prvenstvu zbog, kako ga terete, rasističkih izjava na račun tamnoputih igrača u reprezentaciji Rusije.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Andrej Aršavin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara