Arsenal predstavio „Oljuštenu bananu“ i dobio Bajern uz lepu kombinaciju mladih nada (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.07.19. | 09:12

Niko Kovač odlučio da u dva poluvremena izvede potpuno različite sastave, Unaj Emeri više taktizirao, Obamejan se ispromašivao

Neko bi rekao par osmine finala Lige šampiona, ali ipak je u srcu Kalifornije odigrana samo utakmica Internacionalnog kupa šampiona između Arsenala i Bajerna u kojoj su bitku dobile Tobdžije rezultatom 2:1 (0:0).

Posle sigurne igre i ubedljive pobede nad Kolorado Rapidsima u utorak, Unaj Emeri je za susret protiv nemačkog šampiona izabrao potpuno drugačiju postavu. Španac se odlučio da više taktizira i na Digniti Helt Sports Park izveo vrlo iskusnu postavu sa Mesutom Ozilom, Pjer Emerik Obamejanom, Aleksandrom Lakazetom i Henrihom Mhitarjanom u ofanzivi, ali i momcima poput Robija Bartona, Tajrisa Džon Džulsa, Zeka Medlija, Edija Nketije i Bukaja Sake koji su dobili svoju šansu u drugom poluvremenu. Osim toga tim iz Severnog Londona predstavio je publici i „Oljuštenu bananu“, odnosno novu garnituru dresova za gostovanja za predstojeću sezonu kojoj su zbog upadljive boje dali ovaj simpatičan nadimak...

Izabrane vesti

S druge strane Niko Kovač izabrao je potpuno drugačiji pristup i u dva poluvremena izveo potpuno drugačije sastave. Publici u Kaliforniji predstavio je neke nove nade poput desnog beka Jonasa Kela, letonskog vezistu Danijelsa Ontuzansa i ofanzivca iz Luksemburga Rajana Johansona, kasnije i defanzivca Luisa Poznanskija i vezistu Angela Štilera, a udelio je i nastupe novajlijama Benžamanu Pavaru i Jan Fjeteu Arpu.

Arsenal je mnogo bolje otvorio utakmicu i munjevitom brzinom napadao gol Bajerna koji je čuvao Manuel Nojer. I već u ranoj fazi utakmice Obamejan je umalo iznudio grešku inače pouzdanog čuvara mreže koji je pokušao u svom maniru da predribla momka iz Gabona na ivici peterca, ali je izgubio posed i tako umalo dozvolio gol. Na drugoj strani Bernd Leno je držao visok nivo koncentracije uz dve dobre odbrane nakon pokušaja Tomasa Milera i Danijelsa Ontuzansa.

Najbolju šansu u prvom delu propustio je ponovo Obamejan, kada je protutnjao pored odbrane protivnika i proigrao “plavušana” Ozila, ali je nemački plejmejker dosta oklevao i uspeo da pogodi samo Nojera.

U drugom delu se baš zakuvalo. Već posle nepuna četiri minuta igre 18-godišnji Poznanski je poslao loptu u sopstvenu mrežu posle još jednog opasnog napada u Obamejanovoj režiji.

Propisno se na ovoj utakmici ispromašivao nekadašnji golgeter Dortmunda koji je očigledno imao posebnu inspiraciju i motivaciju da zatrese gol Bajerna, ali je neobjašnjivo promašio šansu koju mu je spremio Sead Kolašinac, na “tacnu” što bi se reklo... Ris Nelson, koji je imao uspešnu epizodu u Hofenhajmu, kasnije je takođe bio neprecizan, da bi Robert Levandovski, koji je ušao u igru na poluvremenu, kaznio Tobdžije za sve promašaje i u 71. minutu pronašao metu iza leđa golmana Damijana Martineza posle odličnog udarca glavom na asistenciju Serža Gnabrija.

Izgledalo je kao da će promašene šanse skupo koštati tim iz Londona, ali onda su talentovani momci Džon Džuls i Nketija uz pomoć Kaluma Čejmbersa odigrali akciju s video igrice. Džon Džuls i Čejmbers su odigrali odličan dupli pas u srcu protivničkog šesnaesterca, posle čega je nadareni vezista pronašao svog dve godine starije saigrača, koji je bio dovoljno hladnokrvan da u 88. minutu reši pobednika.ž


ARSENAL – BAJERN 2:1 (0:0)
/Poznanski 49 ag, Nketija 88 – Levandovski 71/

Stadion: Digniti Helt Sports Park, Karson;
Sudija: Kevin Stot (SAD);

ARSENAL (4-2-3-1): Leno (od 46. Martinez) - Mejtland Najls, Mustafi (od 81. Čejmbers), Sokratis, Monreal (od 46. Kolašinac) - Vilok (od 64. Barton), Džaka - Mhitarjan (od 64. Nelson), Ozil (od 81. Džon Džuls), Obamejan (od 81. Obamejan) - Lakazet (od 81. Nketija).

BAJERN (4-1-4-1): Nojer (od 46. Ulrajh) - Kel (od 46. Kimih), Boateng (od 46. Zile), Martinez (od 46. Pavar), Alaba (od 46. Poznanski) - Alkantara (od 46. Štiler) - Ontuzans (od 46. Gnabri), Toliso (od 46. Gorecka), Johanson (od 46. Sing), Arp (od 46. Koman) - Miler (od 46. Levandovski).


Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara