Memfis Depaj (©Reuters)
Memfis Depaj (©Reuters)

Arsenal spreman da rizikuje 45.000.000 za povratak Depaja u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 10:17

Tobdžije žele napadača Barselone

U 53 utakmice za Mančester junajted, Memfis Depaj je dao sedam golova i imao šest asistencija. Premalo za krilnog igrača i previše rizično da bi za njegov povratak u Premijer ligu neko platio 45.000.000 evra.

Ipak, odlične igre u Lionu po odlasku sa Old Traforda i solidne u Barseloni prošle sezone navele su ljude u sportskom sektoru Arsenala da razmišljaju o angažovanju 28-godišnjeg Holanđanina.

Izabrane vesti

Španski ABC piše, a prenose katalonski Sport i neki engleski mediji, da su Tobdžije spremne da plate Barseloni pomenuti iznos za Depaja, koji ima ugovor do leta 2023. Njegovo angažovanje, ipak, zavisi od odluke Aleksandrea Lakazeta, odnosno hoće li Francuz ostati pri odluci da ne produži saradnju sa Arsenalom i tokom leta kao slobodan igrač potraži novi izazov.

Navodno, za Depaja se interesuju još dva premijerligaša, Everton i Njukasl, s tim da klub iz Liverpula prvo mora da sačuva mesto u najjačem rangu engleskog fudbala, dok Svrake neće igrati u Evropi sledeće sezone, za razliku od Arsenala koji ima u džepu Ligu Evrope, ali bi u poslednjem kolu, u slučaju pobede nad Evertonom kod kuće i poraza Totenhema od Noriča u gostima, mogao da se domogne i Lige šampiona.

Svakako je Arsenal privlačniji Holanđaninu jer mu je cilj da dobrim igrama u narednoj sezoni zadrži mesto prvog napadača holandske reprezentacije uoči Mundijala u Kataru. Dolascima Obamejana i Ferana Toresa, kao i buđenjem Usmana Dembelea, u Barseloni je izgubio mesto startera i doveo u pitanje svoj status u nacionalnom timu.

Prvi mandat u Premijer ligi (2015-2017) neće pamtiti po lepom, ali je u to vreme malo toga štimalo na Old Trafordu. Veruju izgleda u Arsenalu da bi se Depaj kod njih bolje snašao. Svakako iza njega je sada mnogo veće iskustvo.


tagovi

BarselonaArsenalMemfis DepajLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Barselona
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara