Arsenalov kratki čas fudbala na San Siru, Gatuzov Milan kao pre terapije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.03.18. | 20:55

Arsen Venger je i dalje u igri za Ligu šampiona, Rosonerima se taj put zatvara

Zasluženo i pošteno! Arsenal je na San Siru pobedom od 2:0 nad Milanom napravio ogroman korak ka četvrtfinalu Lige Evrope i zadržao nadu o osvajanju takmičenje čime bi se nekako dokopao Lige šampiona. Istovremeno, Rosonerima je taj put sada skoro zatvoren i ostaje im da se nadaju u čudo u prvenstvu...

Vengerov tim je u prvom poluvremenu delovao kao u najboljim danima, Gatuzova ekipa je istovremeno izgledala kao pre tri meseca kada je započela šok-terapija sa novim trenerom. Tobdžije su bile tehnički superiornije, konkretnije u završnici, čvrstije u duel igri. Rosoneri nisu ličili na tim koji je oduševljavao poslednjih nedelja. Grešili su, bili nespretni pred golom rivala i potpuno izgubili bitku sa Arsenalovim veznim redom.

Izabrane vesti

Više od 70.000 ljudi na San Siru je davalo vetar u leđa Gatuzovim izabranicima koji su zapretili preko Kutronea i Čalhanoglua na početku, ali je potom Mhitarjan ohladio atmosferu. Kalabrija je dva puta pogrešio, a lopta je posle Mhitarjanovog šuta u 15. minutu zakačila Bonućija. Taman toliko da prevari Donarumu i završi u mreži.

Arsenal je dominirao na sredini terena i to je bio ključ partije. Milanov vezni red nije uspevao da isprati Ozila, Vilšira, Mhitarjana i Tobdžije su stvarale mnogo zrelije šanse. Donaruma je u dva navrata spasavao Rosonere, a Mhitarjan je iz slične pozicije kao kod prvog gola pogodio prečku. I taman kada je izgledalo da Milan preuzima inicijativu, sevnula je sjajna asistencija Ozila u poslednjim sekundima nadonade prvog poluvremena. Ramzi je ušao iz drugog plana, odbrana Milana zaspala u pokušaju da napravi ofsajd zamku, a Velšanin je rutnsiki predriblao Donarumu i ušetao se u gol...

Milan je krenuo na sve ili ništa u drugom poluvremenu, Arsenal je izgubio ritam iz prvog dela igre, a Gatuzo pojačao ofanzivu uvođenjem tandema Kalinić - Silva umesto neprimetnog Borinija i Čalhanoglua kojem bukvalno ništa nije polazilo za nogom. Počeo je Milan da steže obruč oko gola Ospine, imao više poluprilika nego prilika, ali su Suso i Bonaventura uglavnom bili nestrpljivi u završnici i birali pogrešna rešenja. Milan u drugom poluvremenu je ličio na onaj agresivni Gatuzov Milan iz prethodnih nedelja, ali je platio ceh greškama iz prvog poluvremena i nedostatku bolje realizacije u drugom.

Arsenal je jednom nogom u četvrtfinalu i možda bi ova večerašnja partija mogla da okrene sezonu i da se ipak završi srećno po Vengera. Milanu ostaje da se nada u čudo u revanšu, ali su mu bolje šanse da se nada čudu u Seriji A i da eventualno može da preksoči Inter ili rimske klubove. Rosoneri su poraženi posle dva i po meseca i serije od 13 mečeva bez izgubljene utakmice.

Liga Evrope, osmina finala:

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

CSKA - Olimpik Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

Borusija Dortmund - Salcburg 1:2 (0:0)
/Širle 62 - Beriša 49pen/

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarjan 15, Remzi 45+4/

21.05: (1,55) Lacio (4,00) Dinamo Kijev (6,25)
21.05: (1,70) Lajpcig (3,70) Zenit (5,20)
21.05: (1,85) Marselj (3,50) Atletik Bilbao (4,40)
21.05: (1,50) Sporting (4,00) Plzenj (7,25)

* Kvote su podložne promenama

FotoAction images

(FOTO: Action images)


tagovi

Henrih MhitarjanAron Remzi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara