Arsenalovo horor poluvreme, ovako neće daleko... Gatuzov Milan pumpa glavu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.02.18. | 22:46

Ispao Real Sosijedad

Ako je plan Arsena Vengera da kroz Ligu Evrope uđe na mala vrata u Ligu šampiona za sledeću sezonu, onda ga nije baš najbolje smislio jer ovako sigurno neće stići daleko. Arsenal je svojim navijačima priredio sramotno veče i poraz 1:2 od skromnog Estersunda. Zahvaljujući onih 3:0 u Švedskoj, Arsenal se plasirao u osmini finala Lige Evrope, ali tamo ih čekaju ozbiljniji rivali i ovo definitivno ne izgleda dobro...

Posle laganih 3:0 u Švedskoj, očekivalo se da Arsenal rutinski završi posao u revanšu, da se ne kocka sa klupskim ugledom i da pokaže klasu za kojom njegovi navijači vape, ali na poluvremenu je gol delio goste od senzacije i poravnanja ukupnog skora!

Izabrane vesti

Venger je izveo kombinovani tim, a hrabri autsajderi pokazali zašto su ove sezone bili najprijatnije iznenađenje Lige Evrope. U roku od samo dva minuta sredinom drugog poluvremena su istopili dva od tri gola Arsenalove prednosti! Naravno, nesposobna Arsenalova odbrana je po ko zna koji put pokazala svoje limite... Prvo je Kolašinac u 23. minutu častio gol Hosama Aješa, a minut kasnije je krilo Sema majstorski izvrteo Čejmbersa i šokirao publiku na Emiratima! Zasluženo jer su Šveđani do tada bili bolji rival...

Arsenal skoro da nije zapretio u prvom poluvremnu, publika je bila besna, a Venger ljut kao ris na poluvremenu... Venger je verovatno dobro izribao pulene na poluvremenu, a već na početku drugog dela igre je mogao da se smiri. Kolašinac se ispravio za grešku i golom posle kiksa gostujuće odbrane uspeo da Arsenal uvede u mirnije vode i da ubije nadu gostiju o senzaciji.

Uprkos prolazu u osmini finala, Arsenal nikoga nije ubedio da može do kraja u Ligi Evrope i ako mu žreb dodeli neki Atletiko, Bilbao ili Lion, ne piše mu se dobro. Estersund ima razloga da bude preponosan jer je u debitantskoj sezoni u Evropi, ostvario fantastičan rezultat.

Za razliku od Arsenala, Milan se nije igrao sa sudbinom i ugledom. Rosoneri su i revanšu savladali Ludogorec. Bilo im je dovoljno 1:0, ali su i u ovom meču pokazali znake napretka. Gatuzo je iskoristio priliku da odmori neke startere, ali se to na terenu nije osetilo. Milan je delovao agresivno, ozbiljno, superiorno... Mogao je da slavi i ubedljivije, a za pobedu je bio dovoljan gol Borinija sa peterca posle asistencije mladog Kutronea.

Milan je u seriji od 11 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, a Gatuzo je odmorio startere poput Donarume, Čalhanoglua, Bonaventure za derbi protiv Rome u nedelju.

Moskovski Spartak je bio nadomak podviga u Baskiji, ali je slavio Pirovu pobedu od 2:1 i eliminisan je. Atletik Bilbao je olako shvatio revanš posle 3:1 u Moskvi i na kraju je strepeo. Brazilski napadač Luiz Adrijano je lepim golom glavom u finišu prvog poluvremena dao nadu Moksovljanima. Spartak se nije predao ni kada je Ečeita poravnao u drugom poluvremenu. Melgareho je u 85. minutu doveo Spartak na gol od produžetaka. Domaćin se branio, igralo se šest minuta nadokande, Spartak je napadao, ali je Ateltik odoleo. 

Drugi baskijski klub je eliminisan. Real Sosijedad je poražen u u gostima od Red Bul Salcburga i posle onih 2:2 kod kuće je završio takmičenje. Austrijanci zasluženo idu dalje. Izraelac Dabur ih je doveo u vođstvo posčle lepe akcije, a Navas je vratio goste u igru odličnim golom glavom. Ipak, pogodak Beriše sa penala je overio plasman Austrijanaca u osminu finala. 

LIGA EVROPE - 1/16 FINALA - REVANŠ MEČEVI:

Sreda:

CSKA Moskva - Crvena zvezda 1:0 (1:0) - prvi meč 0:0
/Džagoev 45/

Četvrtak:

Lokomotiva - Nica 1:0 (1:0) - prvi meč 3:2
/Denisov 30/

Atletiko Madrid - Kopenhagen 1:0 (1:0) - prvi meč 4:1
/Gameiro 7/

Dinamo Kijev - AEK 0:0 - prvi meč 1:1

Lacio - FCSB 5:1 (3:0) - prvi meč 0:1
/Imobile 7, 43, 71, Bastos 25, Anderson 51 - Gnohere 82/

Plzenj - Partizan 2:0 (0:0) - prvi meč 1:1
/Krmenčik 67, Čermak 94/

Lajpcig - Napoli 0:2 (0:1) - prvi meč 3:1
/Zjelinski 32, Insinje 82/

Sporting - Astana 3:3 (1:1) - prvi meč 3:1
/Dost 3, Fernandes 53, 63 - Tomasov 37, Tvumasi 80, Šomko 90/

Viljareal - Olimpik Lion 0:0 - prvi meč 1:3

Zenit - Seltik 3:0 (2:0) - prvi meč 0:1
/Ivanović 7, Kuzjajev 27, Kokorin 61/

Milan - Ludogorec 1:0 (1:0) - prvi meč 3:0
/Borini 21/

Arsenal - Estersund 1:2 (0:2) - prvi meč 3:0
/Kolašinac 47 - Aješ 22, Sema 23/

Atalanta - Borusija Dortmund 1:1 (1:0) - prvi meč 2:3
/Toloi 11 - Šmelcer 83/

Atletik Bilbao - Spartak Moskva 1:1 (0:1) - prvi meč 3:1
/Ečeita 57 - Luiz Adrijano 44, Melgareho 85/

Braga - Olimpik Marselj 1:0 (1:0) - prvi meč 0:3
/Orta 31/

Red Bul Salcburg - Real Sosijedad 2:1 (1:1) - prvi meč 2:2
/Dabur 10, Beriša 74 penal - Navas 28/

(FOTO: Action images)


tagovi

Fabio BoriniAsmir Kolašinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara