Voši bod u Šapcu
Voši bod u Šapcu

Arsićeva lepotica od 50.000 evra! Voši bod sa igračem manje u derbiju stogodišnjaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.18. | 17:02

Mateus uštopovao Radnički. Slavili Javor i Bačka

Da je pao u Nemačkoj ili Engleskoj danima bi se vrteo po TV stanicama širom planete. Maestralan pogodak Lazara Arsića, koji je u 88. minutu duela stogodišnjaka u Šapcu majstorski prebacio živi zid i filigranski preciznim udarcem u sam rogalj Mačvinog gola Vojvodini doneo u 24. kolu Superlige - 1:1.

Bod koji dobija na značaju kada znamo da je Voša samo u prvih pola sata bila brojčano ravnopravna sa domaćinom, ali onda je sudija Novica Anđelovski pokazao direktan crveni karton Nikoli Antiću zbog toga što je u jednom vazdušnom duelu laktom udario Nenada Gavrića. Do tog trenutka Voša je bila bolji tim na terenu, ali je prvi udarac Arsića - koji je zimus došao iz Niša za obeštećenje od 6.000.000 dinara iliti 50.000 evra - uzdrmao stativu, dok je Nenad Filipović uhvatio projektil Marka Vukasovića sa 30 metara. Međutim, posle Antićevog isključenja Mačva je očekivano preuzela inicijativu. S tim da po izoranom terenu u Šapcu, koji je s vremenom postojao sve gori, nije bilo nimalo lako vezati tri pasa, a kamoli organizovati nekakvu smislenu akciju.

Izabrane vesti

Ipak, u 84. minutu po desnom krilu je probio Filip Arsenijević, a Bojan Matić je izdržao duel sa Markom Vukasovićem i loptu zakucao iza leđa nemoćnog Emila Rockova. Nedovoljno za osvajanje celog plena, ispostavilo se. Samo četiri minuta kasnije naivan prekršaj na ivici kaznenog prostora, Arsić je bio neumoljiv. Udarac za fudbalske almanahe. Savršenstvo tehnike. Ništa tu nije mogao Filipović, Vojvodina je odnela bod za Novi Sad.

Remi i u Čačku, iako su se u Radničkom ponadali da će na stadionu kraj Morave produžiti trijumfalan niz. Aleksandar Jovanović ih je pogotkom u 32. minutu doveo na prag ostvarenja cilja, ali se u Borcu nisu mirili sa porazom, pa je Brazilac Mateus Lima pogodio za konačnih 1:1 i Zebre pomerio sa mrtve tačke, preciznije - sa začelja abele. Pobednika, pa ni golova, nije bilo u sudaru Radnika i Čukaričkog u Surdulici, dok su Bačka i Javor osvojili važne bodove u borbi za opstanak.

Javor je u komšijskom derbiju bio ubedljiv protiv Mladosti i slavio sa 3:0, iako je defanzivac Ivanjičana Đorđe Crnomarković već u 15. minutu morao u svlačionicu zbog direktnog crvenog kartona, dok je Bačka golovima Miloša i Filipa Bajića savladala Rad sa 2:1 i Građevinare ostavila da se koprcaju na dnu superligaškog karavana.

Srbija 1, 24. kolo:

Petak:

Voždovac - Napredak 3:2 (2:1)
/Srećković 12 i 71, Duronjić 29 - Ndijaje 35 i 82/

Subota:

Bačka - Rad 2:1 (0:0)
/F. Bajić 47, M. Bajić 67 - Bjedov 73/

Borac - Radnički Niš 0:1 (0:1)
/Mateus Lima 75 - Aleksandar Jovanović 32/

Javor - Mladost Lučani 3:0 (2:0)
/Marković 6, Elioma Silva 37pen, Panić 80/

Radnik Surdulica - Čukarički 0:0

Mačva - Vojvodina 1:1 (0:0)
/Matić 84 - Arsić 88/

Nedelja:

Nedelja 
13.00: (8,50) Spartak Subotica (4,50) Crvena zvezda (1,35)
15.00: (1,17) Partizan (6,50) Zemun (14,0)

* Kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)


tagovi

Lazar ArsićBojan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara