Tomas Parti (©Reuters)
Tomas Parti (©Reuters)

Arteta se nada, Parti spreman za derbi Severnog Londona

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.20. | 19:59

Tobdžijama je prekopotreban dobar rezultat

U nedelju (17.30) je na programu veliki derbi Severnog Londona između Totenhema i Arsenala. Sparsi su u daleko boljoj formi od svojih komšija pred susret na novom Vajt Hart Lejnu, vezali su sedam mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok su Tobdžije samo dva puta slavile na poslednjih pet mečeva i to oba puta u Ligi Evrope. U Premijer ligi su doživeli poraze od Aston Vile i Vulverhemptona, dok su jedva izvukli bod u susretu sa Lidsom.

Mikel Arteta je pod velikim pritiskom, mediji na Ostrvu uveliko pišu da mu se klupa drma. Pre gotovo tačno godinu dana Unaj Emeri je ostao bez posla posle serije loših rezultata, pa se mnogi boje da bi slično moglo da se dogodi i čoveku koji ga je nasledio. Pobeda protiv Rapida od 4:1 u Ligi Evrope izvojevana u četvrtak probudila je nadu među pristalicama slavnog kluba sa severa engleske prestonice, ali je jasno da će sve brzo pasti u vodu ako Guneri ne ostvare pozitivan rezultat u derbiju, jasno, u trenutnoj situaciji to je samo pobeda.

Izabrane vesti

To svakako neće biti lak zadatak, ali je Arteta ipak doneo dobre vesti. Naime, vezista Tomas Parti bi mogao da se vrati na teren već u nedelju protiv velikog rivala, iako se prethodno mislilo da će propustiti još makar nekoliko utakmica. Sjajni vezista iz Gane je u klub stigao poslednjeg dana minulog prelaznog roka za 50.000.000 evra iz madridskog Atletika, taman što je počeo da se uigrava sa novim saigračima doživeo je povredu u susretu sa Aston Vilom u novembru i od tada se nije vraćao u stroj. Iako su procene bile da će njegova pauza još potrajati, Arteta optimistično veruje da bi 27-godišnji fudbaler mogao da mu pomogne na terenu protiv Totenhema.

Kako je izjavio španski stručnjak, sam Parti insistira na tome da dobije šansu protiv ljutog rivala.

"Pazite, mnogo nas pritiska, treniraće sutra i videćemo kako će se situacija odvijati", izjavio je trener Arsenala.

Jasno je da je najveća boljka Arsenala nedostatak kreativnosti u veznom redu, odbrana je daleko bolja nego ranijih godina, kikseve su sveli na minimum, ali je zbog nedostatka pravih igrača u veznom redu zakazao i napad. Mada se mora dodati i da su Obamejan i drugovi u slaboj formi, o čemu svedoči tek 10 postignutih golova u Premijer ligi ove sezone. Povratak Partija bio bi od velikog značaja, videćemo da li će Arteta preuzeti rizik i rovitom mu dati šansu u velikom derbiju.

Pod znakom pitanja je i nastup Davida Luiza, koji je doživeo povredu glave posle sudara sa Raulom Himenezom u porazu od Vulverhemptona, Gabrijel Martineli je već neko vreme van stroja, dok španski stručnjak neće moći da računa ni na suspendovanog Nikolu Pepea, koji odrađuje crveni karton koji je dobio u remiju sa Lidsom i na teren će moći da se vrati tek 16. decembra protiv Sautemptona.



tagovi

ArsenalTomas PartiMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara