Aspirin protiv tradicije

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.18. | 09:10

Danas su na programu dve utakmice nemačkog kupa

Malo je klubova u Nemačkoj koji mogu da se podiče pozitivnim bilansom protiv Leverkuzena. Jedan od njih je Verder, koji će odmeriti snage sa crveno-crnima u četvrtfinalu nacionalnog kupa i sumnjamo da ima previše spokojnih pristalica Aspirindžija pred ovaj meč.

Na prvi pogled, sve je jasno. Domaćin je u Bundesligi najbliži pratilac vodećeg Bajerna, dok je njegovo protivnik konstantno u ili tik iznad zone ispadanja. Međutim, sastav iz Bremena je u nekoliko navrata pokazao da je mnogo opasniji nego što bi to moglo da se zaključi na osnovu prvenstvene tabele, a tu pre svega mislimo na trijumfe na gostovanjima u Dortmundu i Leverkuzenu koja tradicionalno spadaju među najteža u zemlji. Pritom, Severnjaci su protiv Šalkea slavili u subotu i nema potrebe previše naglašavati koliko im je taj trijumf značio na polju samopouzdanja.

Izabrane vesti

Bitno je naglasiti i to da momci sa Baj arene nikada nisu dobili Verder u kupu (0-1-5). Ekipa koju od kraja oktobra trenira jedan od najmlađih stručnjaka u nemačkoj eliti, 35-godišnji Florijan Kofelt, ima maksimalan učinak u gradiću između Kelna i Diseldorfa, a drugo od dve pobede zabeležila je pre gotovo tačno dve godine, u istoj ovoj fazi Pokala, kada je bilo 3:1.

Ipak, sve što smo naveli obećava jedino GG. Leverkuzen, koji ima jedan od najtalentovanijih timova u domaćim okvirima, bliži je pobedi. između ostalog i zbog toga što pred trenera Hajka Herliha i njegove izabranike čelnici kluba proletos nisu postavili nikakve zahteve. Jednostavno, odlučili su se za podmlađivanje, a šef struke i njegovi puleni zajedno su napredovali iz dana u dan i iz te rasterećenosti izvukli su najviše što su mogli. A i uglas najavljuju osvetu za pomenuti poraz iz 2016...

U odsustvu ljutog rivala i branioca trofeja - Dortmuda - nešto ranije na travi Benteler Arene naći će se lideri prve i treće nemačke lige Paderborn i Bajern Minhen. Iako će Jup Hajnkes vrlo verovatno izvesti kombinovanu postavu, teško je očekivati bilo šta osim rutinskog trijumfa bavarskog giganta. Dovoljno je reći da je Bajern u sezoni 2014/2015 na dve utakmice spakovao večerašnjem rivalu deset golova (kod kuće četiri, na strani šest), ne primivši pritom nijedan!

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:30 3061 NEM K Paderborn - Bayern kmb 2-2&3+ 1,42
Uto 20:45 3062 NEM K Leverkusen - Werder kmb 1&gg 2,85
Ukupna kvota4,05

KUP NEMAČKE - ČETVRTFINALE

Utorak
18.30: (13,0) Paderborn (7,50) Bajern (1,15)
20.45: (1,63) Leverkuzen (3,80) Verder (4,90)

Sreda
18.30: (1,75) Ajntraht (3,45) Majnc (4,60)
20.45: (1,75) Šalke (3,50) Volfzburg (4,50)

(FOTO: Action Images)


tagovi

nemački kupKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara