(© atleticodemadrid.com)
(© atleticodemadrid.com)

Atletikova sjajna kupovina: Rodrigo de Pol za samo 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 19:12

Ugovor do 2026.

U subotu genijalni pas Anhelu di Mariji za gol vredan pobede nad Brazilom – u ponedeljak ugovor sa Atletiko Madridom. Pukla je jedna od bombi letnjeg prelaznog roka: Rodrigo de Pol je novi fudbaler španskog prvaka.

Argentinac ovenčan peharom Kopa Amerika stigao je iz Udinezea za obeštećenje od 35.000.000 evra, a ugovor je potpisao na pet godina, što znači da bi na stadionu „Vanda Metrpolitano“ trebalo da ostane do juna 2026.

Izabrane vesti

Razlike između onoga što je Udineze u početku tražio (40.000.000 evra) i ponude rohiblankosa (20.000.000 evra) počele su da se smanjuju kad je sam 27-godišnji centralni vezista obznanio kako mu se posle pet godina provedenih na Dačija areni menja sredina. Dijego Simeone je bio uporan, ubedio je igrača, posle čega je pojačao ponudu, dovoljnu da smekša Italijane koji su dobili približno ono što su isprava hteli, dok je argentinski stručnjak dobio igrača sposobnog da pravi razliku na sredini terena. Primera radi, prošle sezone je u Seriji A postigao devet golova i upisao deset asistencija, sjajan je bio i na Kopa Amerika, te nije čudo što su ga hteli daleko veći klubovi, poput Juventusa.

Presudio je De Polov agent, Agustin Himenez, vrlo blizak prijatelj Atletikovog sportskog direktora Andree Berta, pa je tom stazom utabana realizacija posla. Ostaje još samo da se vidi gde će Čolo Simeone koristiti Rodriga: Koke kao kapiten trebalo bi da je nedodirljiv, Markos Ljorente može da pokrije više pozicija, Žofri Kondogbija i Ektor Erera svakako nisu prvi izbor trenera, pa bi momak koji je karijeru počeo u argentinskom Rasingu, a 2014. potpisao za Valensiju mogao da računa na dobru minutažu.

Rodrigo de Pol je drugo zvanično pojačanje Atleitka za narednu sezonu. Mladi Brazilac Markos Paulo je već potpisao takođe na pet godina, međutim, dosadašnji krilni napadač Fluminensea će za početak, verovatno, na pozajmicu.


 


tagovi

Rodrigo De PolTransferiletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara