Audicija bez Sona

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.12.18. | 09:11

Prva zvezda Tigrova priključiće se reprezentaciji tek posle drugog kola Azijskog kupa

Otkako je Paulo Bento nasledio Šina Tae-Jonga, Južna Koreja ne zna za poraz! Tri pobede (Kostarika, Urugvaj, Uzbekistan) i tri remija (Čile, Panama, Australija) dali su naciji dovoljno razloga za optimizam uoči 17. izdanja Azijskog kupa u kojem će biti u najužem krugu konkurenata za tron, zajedno sa Japanom, Iranom i braniocem titule Australijom. Favorit iz senke je Saudijska Arabija protiv koje će Južna Koreja u Abu Dabiju odigrati poslednji pripremni meč pred početak turnira.

Tigrovi se nalaze u Grupi C sa Kinom, Filipinima i Kirgistanom, dok su Saudijci u Grupi E sa Severnom Korejom, Libanom i Katarom. U međusobnim duelima nešto je bolja Saudijska Arabija sa pet pobeda, Južnokorejci imaju četiri, dok je osam dvoboja okončano bez pobednika. Međutim, Zeleni sokolovi nisu slavili protiv Saudijske Arabije više od decenije, od četiri prethodna susreta dva je dobila Južna Koreja, dva su završena bez pobednika. I nijedan sa više od dva gola. Kao i dva pre toga koja je dobila Saudijska Arabija.

Izabrane vesti

MOZZART KVOTE
(1,75) Južna Koreja (3,30) Saudijska Arabija (4,80)
Početak
: 17.00

Bento poseduje nešto kvalitetniju ekipu, ali će do 13. januara biti bez prve zvezde Hjong-Mina Sona. Ofanzivni vezista Totenhema priključiće se reprezentaciji posle drugog meča u grupi, odnosno pre sudara sa Kinom. U odsustvu Sona, udarna igla Južnokorejaca biće Hvang Ui-Jo, napadač Gamba Osake i najbolji igrač u izboru tamošnjeg Fudbalskog saveza.

Portugalski strateg najverovatnije će protiv Saudijske Arabije ukazati šansu igračima koji nastupaju u Evropi, s obzirom da je na australijskoj turneji, gde je Južna Koreja odmeravala snage sa Australijom i Uzbekistanom, zvao samo fudbalere istočnoazijskih klubova. Nema sumnje da ćemo na terenu gledati veziste Ki Sung Jonga (Njukasl), inače najiskusnijeg u taboru Južne Koreje sa 108 nastupa za nacionalnu selekciju, Lija Jae-Sunga (Holštajn Kil), Lija Čung-Jonga (Bohum) i Kua Đa-Čeola (Augzburga).

Najveća pretnja odbrani Južne Koreje biće trio koji boje Saudijske Arabije brani u španskoj Primeri - Jahra El Šehri (Leganes), Salem El DavsarI (Viljareal), Fahad Al Muvalad (Levante). 

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pon 17:00 6608 MPR S.Korea - Saudi Arabia kmb 1X&0-2 1,87
Ukupna kvota1,87

Foto: Reuters


tagovi

reprezentacija Južne Korejereprezentacija Saudijske Arabijesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara