Slavlje fudbalera Augzburga (©AFP)
Slavlje fudbalera Augzburga (©AFP)

Augzburgu sve sigurniji opstanak, devet zlatnih bodova u prethodna četiri kola (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.04.22. | 21:00

Slavlje domaćina na WWK Areni

Šest kola ostalo je do kraja Bundeslige i kako stvari sada stoje Augzburg bi zbog uspona u poslednja četiri kola mogao da stigne do opstanka! Zlatnih devet bodova u protekle četiri utakmice, odnosno tri pobede uz tesan poraz na gostovanju Štutgartu mogle bi da se ispostave kao ključne u borbi za ostanak u elitnom nemačkom društvu.

Posle Arminije i Volfzburga, fudbaleri Augzburga savladali su na svom terenu Majnc rezultatom 2:1 (1:0) i pobegli šest bodova prvim pratiocima iz zone ispadanja.

Izabrane vesti

Trijumfi nad Majncom na WWK Areni postaće lepa tradicija domaćeg sastava. Ovo je četvrta recka zaredom, a ukupno peta u poslednje četiri godine, uz jedan remi u nacionalnom Kupu. Majnc je definitivno ekipa koja ne zna da igra u gostima i sada je već nanizala desetu utakmicu bez pobede, uz samo dva osvojena boda!

Domaćin je poveo rano, već u 11. Džefrija Gauveleua sa bele tačke, da bi u 32. minutu bio poništen gol Andrea Hana zbog igranja rukom posle reakcije iz VAR sobe. Početak drugog poluvremena doneo je šok za Augzburg pošto je Silvan Vidmer doneo izjednačenje, ali se sve brzo vratilo na svoje. Naime, već u 56. minutu Ruben Vargas iskoristio asistenciju Hana za 2:1, posle prekida.

Majncu je sada Evropa sve dalje, jedan osvojen bod u poslednja dva kola udaljavaju ga od zone Lige konferencije.

BUNDESLIGA – ZAOSTALI MEČ 26. KOLA

Sreda

Augzburg - Majnc 2:1 (1:0)

/Gauveleu 11 penal, Vargas 56 – Vidmer 54/



tagovi

augzburgMajncVidmer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara