Austrijanci se sećaju: Ovako stojimo protiv srpskih timova...

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.08.18. | 18:23

U devet dosadašnjih okršaja u dvomečima rezultat je 5:4 za timove iz Austrije

Crvena zvezda sutra od 21 čas dočekuje Red Bul Salcburg u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona. Biće to veliki meč, ulog je plasman u grupnu fazu najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Naravno, ovaj duel došao je kao inspiracija austrijskim medijima da se pozabave odnosom u sudarima njihovih i srpskih timova u dvomečima u evropskim kupovima. Trenutni rezultat je 5:4 za Austrijance.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Srbija je imala u jednom trenutku imala vođstvo od 4:0. Prvi meč su igrali Rapid i Crvena zvezda još davne 1962. godine, a crveno-beli su bili bolji u tom dvomeču. Potom su dobre rezultate imali i Vojvodina protiv Admire, Radnički protiv LASK-a, a zanimljivo 1976. godine su igrali i Austrija Salcburg i Crvena zvezda. Austrija Salcburg je klub preteča današnjem Salcburgu, a Zvezda je bila bolja u tom duelu kupa Uefa.

Ipak, od 1996. godine stvari su se promenile.

GAK je bio bolji od Vojvodine, Rapid od Partizana, Austrija Beč protiv Vojvodine, Rapid od Vojvodine i Gredig od Čukaričkom u sezoni 2014/2015 kada je bio poslednji sudar austrijskih i srpskih timova.

Zvezda će imati šansu da izjednači na 5:5.

 


tagovi

kvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara