Austrijski čas u Belfastu - kako da pobediš i kad igraš ružno (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.11.18. | 19:51

Severna Irska bez osvojenog boda okončala takmičenje u Ligi nacija

I pre utakmice u Belfastu bilo je jasno da Severna Irska kao poslednjeplasirana sigurno ispada u niži rang, pa sem borbe za čast fudbalerima sa Ostrva nije ostalo ništa drugo.

Međutim, nisu imali sreće da nalete na neraspoloženog rivala, već na dobru Austriju koja je rutinskom pobedom od 2:1 okončala nastup u novom takmičenju izborivši opstanak. 

Izabrane vesti

Posle dosadnih prvih 45 minuta u kojima smo gledali ne baš lep i atraktivan fudbal, Ksaver Šlager je preciznim udarcem u 49. utišao domaću publiku. Ipak, nisu domaćini dugo čekali i već do isteka sata igre vratili su se rezultatski u meč preko Korija Evansa, koji je malo i srećno matirao golmana gostiju Lindera.

Delovalo je da će se meč završiti prijateljski, podelom bodova, ali tako nije mislio Valentino Lazaro. Krilni fudbaler Herte uspeo je da umakne Ircima duboko u nadoknadi i na pas rezertviste Arnautovića posle sjajne kontre prelepim udarcem matira domaćeg golamana za konačni trijumf Austrije.

Trijumf koji je teško pao selektoru Severne Irske Majklu O'Nilu, a on je iznerviran šutirao sve oko sebe posle pogotka gostiju. Ali, niko mu nije kriv, njegova selekcija nema kvalitet za ovaj rang takmičenja što je i pokazala na poslednje četiri utakmice koje je sve izgubila.

Zapravo, bez osvojenog boda jedna je od najgorih u ovogodišnjem izdanju.

DIVIZIJA B

Grupa 1
 

Grupa 2
 

Grupa 3
 
Nedelja
S. Irska - Austrija 1:2 (0:0)
/Evans 57 - Šlager 49, Lazaro 90+3/
 

Grupa 4

Ponedeljak
20.45: (1,60) Danska (3,60) R. Irska (6,75)

Foto: Reuters


tagovi

reprezentacija Severne Irskereprezentacija AustrijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara