Navijači Šturma su spremni za slavlje (©Reuters)
Navijači Šturma su spremni za slavlje (©Reuters)

Austrijski tron menja vladara: Stojkovićev i Jovičićev tim poslednja nada za Salcburg

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.05.24. | 14:28

Šturmu bi pobeda protiv LASK-a u Lincu (nedelja, 17) osigurala prvu titulu posle 13 godina, u suprotnom će morati da juri pobedu protiv Austrije iz Klagenfurta u poslednjem kolu

Posle 10 godina Austrija će dobiti novog fudbalskog vladara. Šturm iz Graca ove nedelje ima prvu meč loptu, od 17 časova će gostovati LASK-u u Lincu i ukoliko trijumfuje osvojiće prvu titulu posle 13 godina, odnosno tek drugu duplu krunu u istoriji kluba.

Ostala su još samo dva kola do kraja, a Šturm ima ogromna četiri boda prednosti u odnosu na Salcburg, tim za koji igraju Strahinja Pavlović, Petar Ratkov i Aleksa Terzić. Nažalost po trojicu srpskih fudbalera, Bikovi se više ništa ne pitaju, jer Šturm dele samo još tri boda od trona.

Izabrane vesti

Najverovatnije je šampiona odlučio poslednji okršaj Salcburga i Šturma ove sezone, 28. aprila. Red Bulov tim je jedva izvukao 2:2, što mu nije bilo dovoljno da ostane ispred ekipe iz Graca. Da stvar bude još gora, Salcburg je u prošlom kolu izgubio od Rapida (0:2), pa nije iskoristio Šturmov kiks protiv Hartberga (1:1).

LASK je u dobroj formi, vezao je tri pobede u poslednja tri kola, pa nije nerealno da produži neizvesnost na poslednje kolo. Naravno, zavisi mnogo i od toga šta će Salcburg da uradi na gostovanju četvrtoplasiranom Hartbergu, koji se sa Rapidom bori za plasman u Ligu Evrope.


17.00: (2,80) LASK (3,30) Šturm (2,55)


No, čak i da se danas ostvari najgori mogući scenario po lidera, i dalje će biti favorit za titulu. U poslednjem kolu u Grac dolazi najslabija ekipa plej-ofa, Austrija iz Klagenfurta, dok Salcburg dočekuje LASK.

Šturm je do sada bio tri puta šampion, 1998, 1999. i 2011. godine. Ove sezone je već osvojio Kup Austrije, pobedio je Rapid u finalu sa 2:1, pa danas ima priliku da ponovi uspeh iz sezone 1998/1999, kada je osvojio zasad jedinu duplu krunu.

Ako dođe do titule, Šturm će se automatski kvalifikovati u Ligu šampiona. U tom slučaju će Salcburg morati u kvalifikacije, i to od 2. kola, gde mu je potencijalni rival vicešampion Srbije (Partizan ili TSC).

Šturm i LASK su se sastali do sada tri puta ove sezone, a svaki put je odbranjen domaći teren. U Gracu je Šturm slavio u avgustu sa 2:0, a 7. aprila sa 1:0, dok je u Lincu u novembru bilo 3:1 za LASK. Na tom meču je gol za 2:0 postigao nekadašnji desni bek Crvene zvezde i Čukaričkog Filip Stojković.

Osim bivšeg reprezentativca Crne Gore, za LASK igraju još dva bivša Zvezdina igrača – Branko Jovičić i napadač iz Gane Ibrahim Mustafa. Zbog povrede skočnog zgloba Mustafa nije u protokolu bio nijednom od početka decembra, dok je Jovičić poslednji put bio u timu u 1. kolu plej-ofa.


------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


AUSTRIJA 1 (PLEJ-OF) – 31. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

17.00: (3,90) Austrija Klagenfurt (3,50) Rapid Beč (1,95)

17.00: (6,00) Hartberg (4,30) Salcburg (1,53)

17.00: (2,80) LASK (3,30) Šturm (2,55)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Austrija 1ŠturmLASK LincRed Bul SalcburgSalcburgFilip StojkovićIbrahim MustafaBranko Jovičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara