Auzilio na sastanku u Kini: O Vidalu, Vrsaljku, Ikardijevom ugovoru...

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.07.18. | 09:40

Lučano Spaleti veruje u svog sportskog direktora

Interov prelazni rok tek ulazi u zenit, uprkos tome što su klub već pojačali Rađa Najngolan, Mateo Politano, Kvadvo Asamoa, Stefan de Fraj i Lautaro Martinez. Strategija Nerazura ovog leta prilično je jasna - da se izgradi tim dovoljno jak da parira Juventusu, Romi i Napoliju. Zbog toga su sportski direktor Pjero Auzilio i šef stručnog štaba Lučano Spaleti u svakodnevnim kontaktima, kako bi se sprovela što konkretnija akcija i tako izlaz na letnju pijacu završio što uspešnije.

Posle dosta lutanja Inter je fiksirao dve mete na kojima će Auzilio ovih dana raditi punom snagom. To su Šime Vrsaljko i Arturo Vidal. Dve deficitarne pozicije u timu trebalo bi da budu popunjene za sumu od oko 50.000.000 evra. Zbog toga je Auzilio ovih dana u Kini, gde sa rukovodiocima Suninga pregovara o novčanim sredstvima koja bi trebalo da kompletiraju ekipu za narednu sezonu. Naravno, pod uslovom da pozicija desnog krila ostane i dalje pod komandom Antonija Kandreve

Izabrane vesti

Lučano Spaleti je i sam otkrio da se ovih dana ozbiljno radi na realizaciji ova dva velika transfera tokom razgovora za televiziju Rai.
"Vrsaljko i Vidal? Sve je u rukama Pjera Auzilija. On je veliki profesionalac, a sada je u Kin ii ne znam kakve će nam vesti doneti. Znam samo da on na svom radaru ima vrlo jake igrače i zbog toga je u Kini, gde će razgovarati sa nadređenima o daljim pregovorima. Imamo i drugih igrača na vidiku", priznao je Spaleti

Podsetimo, Auzilio je već imao razgovore s Vrsaljkovim agentima još tokom Mundijala u Rusiji i da je usmeni dogovor postignut, te da se sada čeka da Inter konkretizuje pregovore s Atletikom i do konačnog dogovora je prostor od 5.000.000 evra. Auzilio je pre nekoliko dana, odnosno uoči puta u Kinu uslikan i na aerodromu u Minhenu, gde je išao na razgovore s upravom Bajerna zbog Vidala. Situacija je prilično jasna, Bajern je voljan da spusti cenu na 20.000.000 evra, uz obećanje određenih bonusa, zbog čega se Auzilio i uputio u Kinu kako bi se izboksovao dodatni novac za prelazni rok. 

Istovremeno, Interov sportski direktor ubrzanim tempom radi i da sa Žangom Đindongom pronađe dogovor oko novog ugovora Maura Ikardija, kako Real ne bi ukrao šou i oteo kapitena. Dobra stvar za Inter je da je Ikardijeva otkupna klauzula na 110.000.000 evra za inostrane klubove istekla 15. jula, što znači da Inter potencijalno može da izvuče više novca. Iako je, naravno, prva želja da se Ikardi zadrži. Navodno, Inter je spreman da Ikardiju plati blizu 7.000.000 evra na godišnjem nivou, što je opet za milion manje od onoga što je njegova žena, a i agent Vanda Nara, prvobitno tražila. Opet, veliki je pomak u odnosu na ono što je Inter prvobitno nudio, a to je milion evra manje.
"On je veliki profesionalac, referenca našeg tima, verujem da i on ima želju da raste uz ovaj tim. To što smo se kvalifikovali za Ligu šampiona daje nam novu dimenziju. Prijateljstvo treba da nas ujedini, a mi imamo pravu grupu ljudi da se dalji razvoj nastavi", kaže Spaleti.

Dok se tim bude kompletirao u hodu, pred Interom je nova pripremna utakmica i to protiv Zenita iz Sankt Peterburga. Nerazuri će, podsetimo, u meč ući bez povređenih Najngolana i Karamoa, a posle neočekivanog poraza od Siona, Inter mora da pokaže pravu reakciju. Zenit je dosadašnji deo priprema odradio perfektno, uz četiri pobede i svega dva primljena gola i to od Đenova u poslednjem susretu.

Foto: Action Images


tagovi

Pjero AuzilioMauro IkardiArturo VidalŠime VrsaljkoLetnji prelazni rok 2018Lučano Spaleti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara