Azar nastavio teror u Sautemptonu! Nego, kako je Sari preporodio Barklija? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.10.18. | 17:07

Čelsi posle dva remija stigao do lake pobede, upisao se i Alvaro Morata

Sarijeva mašina iz Zapadnog Londona ponovo je našpanovana za uspeh! Posle remija protiv Liverpula i Vest Hema fudbaleri Čelsija lako su nadigrali Sautempton u gostima rezultatom 3:0 (1:0) i tako došli u poziciju da u reprezentativnu pauzu uđu na deobi prvog mesta.

Plavci su do pobede stigli sa pola gasa. Sautempton danas nije bio spreman za fudbal kakav forsira Mauricio Sari i jasno je da konačni ishod nije mogao da bude drugačiji. Čelsi je dominirao celu utakmicu, držao loptu u svom posedu i diktirao tempo u prepoznatljivom tonu. Sve je bilo dobro jer je Eden Azar bio u vinklu. Najbolji strelac Premijer lige nastavio je teror engleskim igralištima i postigao peti gol u poslednje tri utakmice koje je odigrao. Tačnije, u više od mesec i po dana samo je Vest Hem izbegao bol Azarove oštrice i nikakve sumnje nema da je u dosadašnjem toku sezone daleko najuticajniji igrač Premijer lige. Na kraju je još upisao i asistenciju pošto je Alvaru Morati omogućio da se u finišu utakmice upiše u listu strelaca i tako se ispravi za veliki promašaj nešto ranije, kada je propustio nemoguću šansu u situaciji ispred Aleksa Mekartija... Španac je počeo da vraća samopouzdanje, pošto je stigao do gola u drugoj uzastopnoj utakmici. 

Izabrane vesti

Mada Azarov uspon pod komandom Mauricija Sarija ne predstavlja nikakvo iznenađenje, u oči navijača Čelsija više upada to kako je italijanski stručnjak preporodio Rosa Barklija. Nekada veliki talenat, onda i potpuno izgubljeni engleski fudbaler našao je novi život kod Sarija i počeo da igra sasvim zadovoljavajući fudbal. Pokazuje Barkli veliku želju za igrom, a i da je zaista dosta napredovao otkako ga je pod svoje uzeo nekadašnji bankar. Samo protiv Sautemptona upisao je asistenciju i gol, čime je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Sari mu je dodelio lepu minutažu ove sezone i činjenica da stalno rotira igrače u veznom redu dala je i Barkliju šansu da pokaže da nije zaboravio da igra fudbal. 

Kod Azarovog gola upravo je Barkli oteo posed Pjeru Hojbjergu i onda poslao strašnu loptu u prostor nakon čega je Belgijanac lako zatalasao mrežu. Onda je odličnu igru krunisao pogotkom nakon spektakularnog poteza Olivijea Žirua i makazica u kaznenom prostoru domaćina. Nekadašnji igrač Evertona našao se na pravom mestu i samo poslao loptu u nebranjeni deo gola. 

Nije ni Sautempton ostao dužan Čelsiju, pa je Nejtan Redmond u finišu utakmice zapretio sa nešto više od 20 metara i ozbiljno testirao nedovoljno upošljenog Kepu. Bilo je poteškoća kod intervencije, ali je sačuvao mrežu još jednom. 

Vrlo bitna pobeda za Čelsi u danu pred reprezentativnu pauzu. Šampionska trka biće zanimljivija...

PREMIJER LIGA - 8. KOLO

Petak
Brajton - Vest Hem 1:0 (1:0)
/Mari 25/

Subota
Votford – Bornmut 0:4 (0:3)
/Bruks 14, King 33 penal, 45, Vilson 46/

Kristal Palas - Vulverhempton 0:1 (0:0)
/Doerti 56/

Totenhem – Kardif 1:0 (1:0)
/Dajer 8/

Barnli – Hadersfild 1:1 (1:0)
/Vouks 20 – Šindler 66/

Lester – Everton 1:2 (1:1)
/Pereira 40 – Rišarlison 7, Sigurdson 77/

Mančester junajted - Njukasl 3:2 (0:2)
/Mata 70, Marsijal 76, Sančez 90 - Kenedi 7, Muto 10/

Nedelja
Fulam - Arsenal 1:5 (1:1) 
/Širle 44 - Lakazet 29, 49, Remzi 67, Obamejan 79, Obamejan 90+1/

Sautempton - Čelsi 0:3 (0:1)
/Azar 30, Barkli 57, 90+3/
17.30: (2,60) Liverpul (3,30) Mančester Siti (2,70)

* Kvote su podložne promenama


tagovi

Eden AzarRos Barkli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara