Miloš Milojević, Goran Tufegdžić, Ernan Krespo i Marko Nikolić (©Starsport, ©Reuters)
Miloš Milojević, Goran Tufegdžić, Ernan Krespo i Marko Nikolić (©Starsport, ©Reuters)

AZIJA: Milojevićev Al Vasl je prvi, ali čeka ga pakao do kraja prvenstva

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.05.24. | 10:07

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

ŽJA LAJ - NAM DINJ, 12.00

(Fudbal, Vijetnam 1)

Izabrane vesti

Sve je izvesnije da će Nam Dinj da osvoji titulu u Vijetnamu. Tim koji je prošle godine bio tek peti sada zauzima ubedljivo prvo mesto devet kola pre kraja. U nedelju je Binj Zuong doživeo poraz, sada Nam Dinj može da mu pobegne na ogromnih 11 bodova prednosti, odnosno novom drugoplasiranom timu Cong Anu na +10. Mada neće biti lako doći do bodova, iako je Žja Laj tek 10. na tabeli. U poslednje vreme igra veoma dobro, u prethodnih pet kola ima tri pobede i dva remija, pa je pobegao iz zone ispadanja. U prvom ovosezonskom susretu, krajem decembra, bilo je 3:0 za Nam Dinj.


ESTEGLAL – FULAD, 18.00

(Fudbal, Iran 1)

Opaka borba za titulu se vodi u Iranu. Esteglal je sada drugi na tabeli, zbog toga što je u subotu Persepolis savladao Havadar (2:0), pa sada ima dva poena više uz odigran meč više. Da bi se Esteglal vratio na vrh danas mora da savlada Fulad pred svojim navijačima. Gosti su u katastrofalnoj formi, ne znaju za pobedu već devet kola, a u poslednja četiri su osvojili samo jedan bod. Zbog toga su, mimo svih očekivanja, pali u zonu ispadanja. Fulad je u decembru otkinuo bod Esteglalu (0:0), a nema sumnje da bi i sada bio zadovoljan takvim ishodom. Posle ovog, do kraja prvenstva su ostala samo još tri kola. Oba tima moraju da osvajaju bodove da bi ostvarili ciljeve. Esteglal do kraja prvenstva ima još gostovanje Nasadžiju, dočekuje Gol Goharu, pa u poslednjem kolu gostuje Pajkanu. Ako zabeleži sve četiri pobede doći će do svoje 10. titule, druge u tri godine.


AL VASL – AL VAHDA, 19.00

(Fudbal, UAE 1)

Blizu trona je i Al Vasl, tim koji trenira srpski strateg Miloš Milojević. Pet kola pre kraja ima devet bodova više od drugoplasiranog Šabab Al Ahlija iz Dubaija. Da bi ostao ispred ekipe koju vodi Marko Nikolić potrebno mu je još samo sedam bodova, ali ima težak raspored do kraja. Danas dočekuje četvrtoplasiranu Al Vahdu, ekipu koju takođe trenira Srbin, Goran Tufegdžić. Al Vahda se sa Ernanom Krespom i njegovim Al Ainom bori za treće mesto, ima bod manje i dva odigrana meča više. Al Vasl će najlakši posao imati u narednom kolu, kada gostuje Itihad Kalbi, a potom ga čekaju još dueli sa finalistom Lige šampiona Al Ainom (gostovanje), Šabab Al Ahlijem (kod kuće) i Al Nasrom (gostovanje). Biće još drame u Ujedinjenim Arapskim Emiratima...



tagovi

Azijaujedinjeni arapski emiratiUAE

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara