Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

AZIJA: Peking Guan nema šta da traži bez stranaca, Junajted Siti odigrao jedan meč u 2021.

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.06.21. | 09:41

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Sudar zadovoljnih posle prve runde Azijske Lige šampiona. Ulsan i Patum Junajted ostvarili su pobede u uvodnom kolu Grupe F protiv Kaje, odnosno Vijetela i istakli kandidaturu za prolaz u narednu fazu. Međusobni okršaj potencijalno će izdvojiti jedan sastav, a ako posmatramo formu prednost je na strani južnokorejskog sastava, koji je u takmičarskom ritmu i bez poraza na 11 mečeva u svim takmičenjima. Sa druge strane, Patum Junajted je sezonu okončao krajem marta i prvi duel posle toga igrao je tek pre tri dana.

DAEGU - JUNAJTED SITI, 16.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Ako se i očekivalo da Daegu ne osvoji ni bod protiv Kavasakija, to svakako nije bio slučaj sa Junajted Sitijem. Filipinski prvak igrao je nerešeno u prvom kolu Grupe I sa Peking Guanom i već na startu pokazao aspiracije ka nokaut fazi Lige šampiona. Daegu je sa 3:2 poražen od najboljeg japanskog sastava Kavasakija. Problem za Junajted Siti je to što je šampionat završio u novembru minule godine i pre tri dana je odigrao prvi meč u 2021.

KAJA - VIJETEL, 16.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Najeminentnije kontinentalno klupsko takmičenje nije dobro počelo po Kaju i Vijetel, koji su položili oružje pred Patum Junajtedom, odnosno Ulsanom. Današnji sudar potencijalno će nekoga od njih eliminisati iz pozicije da se nada prolasku dalje. I jedni i drugi nisu u takmičarskoj formi, pošto je Kaja odigrala tek dve utakmice ove godine, dok je Vijetel početkom maja završio šampionat Vijetnama.

PEKING GUAN - KAVASAKI FRONTALE, 18.00

(Fudbal, Azijska Liga šampiona)

Prvi favoriti Grupe I Peking Guan i Kavasaki igraju derbi dana u Azijskoj Ligi šampiona. Peking je kiskirao na startu remijem sa Junajted Sitijem, dok je japanski prvak uzeo meru Daeguu. Kavasaki je u seriji od 31 utakmice bez poraza na svim frontovima, igra prilično efikasno i veliki je favorit protiv kineskog predstavnika koji na takmičenju ne može da računa na strance, koji su najistaknutiji aduti Pekinga.


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara