Slaven Bilić (©AFP)
Slaven Bilić (©AFP)

AZIJA: Samo Kinezi aktivni, Bilićev Peking sve bolji

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 08:45

Pogledajte kako su završene neke od utakmica na azijskom kontinentu

Izabrane vesti

(Fudbal, Kina 1)

Peking Guan, tim koji predvodi s klupe nekadašnji selektor Hrvatske Slaven Bilić, loše je počeo sezonu u Kini. Imao je dva poraza na startu, ali je onda vezao tri pobede i remi, pa je uhvatio priključak za vodećim Šangaj Portom. Prva zvezda tima je Sedrik Bakambu, nekadašnji napadač Viljareala, prošle sezone najbolji strelac Superlige. Čangčun Jataj ima samo bod manje od tima iz Pekinga, a prošle nedelje je poražen od Hebeja. Meč se igra na neutralnom terenu u Sudžouu.

TJENĐIN - ŠANGAJ ŠENHUA, 10.30

(Fudbal, Kina 1)

Šenhua ima 11 bodova posle šest kola, samo bod manje od gradskog rivala Porta u Grupi B najbolje lige Kine. Tjenđin ima samo pet bodova. Ovaj tim igra tvrde utakmice na mali broj golova. Na tri od četiri poslednje utakmice bilo je 0-2. Prethodna dva duela ovih timova završena su sa tri ili više golova.

ŠANGAJ PORT - HEBEJ, 12.30

(Fudbal, Kina 1)

Član Šangaj Porta je i dalje Marko Arnautović. Iako je bilo govora o prelasku u Bolonju, austrijski reprezentativac nije bio zadovoljan finansijskim uslovima od strane italijanskog tima, pa je transfer stopiran. Kinesko prvenstvo se nastavilo, a napadač srpskog porekla nije bilo u timu prošle nedelje kada je odigrano bez golova protiv Vuhana. Nema više ni Hulka koji je početkom godine stigao u Atletiko Mineiro. Glavne zvezde tima koji predvodi Hrvat Ivan Leko su Brazilci Oskar i Lopes. Port, nekadašnji SIPG, nema poraz posle šest kola u Superligi Kine. Ima po tri trijumfa i remija, sa samo tri primljena pogotka.

NANTONG - PEKING TEHNOLODŽI, 13.35

(Fudbal, Kina 2)

Nantong je u vrhu druge lige Kine, ima 23 boda, samo pet manje od vodeće Meidžou Hake koju s klupe predvodi srpski stručnjak Milan Ristić. Peking Tehnolodži je na poslednjem mestu sa samo četiri boda posle 12 kola, uz čak 33 primljena gola (tri po meču). Nantong ima dva poraza u prethodna tri kola, pa je ovo prava prilika za tri boda.

DALIJAN - VUHAN, 14.30

(Fudbal, Kina 1)

Dalijan je pretrpeo brojne promene ove sezone. Ostao je bez trenera Rafaela Beniteza, prvih zvezda Mareka Hamšika i Solomona Rondona. Ni s njima nisu cvetale ruže prošle godine, a ove samo tri boda posle šest kola, sa čak pet poraza i samo četiri postignuta gola. Vuhan je uz Čangdžou jedini tim u Superligi Kine koji još nije slavio, pa je ovo derbi začelja elitnog šampionata u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.


tagovi

Azijasportsko klađenjeKina 1Kina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara