Barak Bahar (©Starsport)
Barak Bahar (©Starsport)

Bahar ponovo pomenuo Zvezdin DNK: Neću remi, videlo se u Nemačkoj da možemo da ih dobijemo

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.11.23. | 16:38

„Moraćemo da budemo oprezni, i ne ostavljamo im prostor“, poručio izraelski stručnjak

Bilo je projektovano da Crvena zvezda dočeka Lajpcig u drugačijoj atmosferi, da to bude meč rasterećenja i uz sve povlastice sudara sa fudbalskom aristokratijom. Čekalo se da srpski šampion „prokine“ u Mozzart Bet Superlige, ali – desilo se suprotno. Mnogo briga, mnogo i problema, kao u onoj pesmi Delija, ali i novi talas vera „da to može da bude ta utakmica“.

Čak i ako uspe u (ne)mogućoj misiji i savlada predstavnika Bundeslige, Crvena zvezda će ići u Bern po evropsko proleće. Ali bi pozitivan utisak sa sutrašnjeg meča, više psihološki nego matematički značio srpskom šampionu. Promenila bi se kompletna slika o Zvezdinom utisku, Baraku Baharu, skupocenom timu... Potrebno je odigrati samo 90 minuta totalnog fudbala, što je gledajući poslednje sekvence igre srpskog šampiona deluje kao vrlo težak zadatak.

Izabrane vesti

Ali Barak Bahar veruje, koliko će verovati i onih 40 hiljada ljudi što će sutra doći na najveći srpski stadion.

„Svaka utakmica je vrlo važna. Ne plašim se sutrašnjeg meča, verujem u igrače, stručni štab i zvezdaše. Pokazali smo u Lajpcigu da možemo da se nosimo sa nemačkim timom, izuzev prvih 12 minuta. Na početku drugog poluvremena bilo je realnije da bude 1:1, ali mi smo primili drugi pogodak. I posle toga smo nastavili da napadamo, bez obzira što je Lajpcig vrlo dobar tim. Sa dobrom kontrom“, bile su prve reči Baraka Bahara:

„Moramo da popravimo igru u defanzivi, i ne dozvolimo previše prostora ekipi kao što je Lajpcig. Biće potrebno da igramo u defanzivu kao tim. Činjenica je da ćemo igrati hrabro. Najbitnije je da pronađemo balans, da budemo fokusirani u situacijama u kojima nam dobro ide. Isto tako i da budemo dobri u defanzivi kada budemo trepeli udarci“.

Da stvar bude komplikovanija Lajpcig je došao u Beogradu sa opasnim ranama. Ne pamti se kada je ekipa Marka Rozea imala „nulu“ u statistici golovi posle 180 minuta takmičarskog fudbala. Pokazao je Volfzburg, posle toga i Majnc da se Bikovi ne snalaze najbolje u situacijama kada napadaju rivala koji stoji iza lopte.

„Videli smo da se ne snalaze najbolje kada igraju protiv tima koji je fokusiran samo na defanzivu. Ja nisam takav čovek i trener koji igra na bod. Želim da pobedim u svakom meču. To je moj i DNK Crvene zvezde. Kada igramo dobro presing, ubeđen sam da možemo da postignemo pogodak protiv svake ekipe. Videli smo to i u Lajpcigu. Sada će biti drugačije, igraćemo pred našim navijačima“.

Još malo je izraleski stručnjak raspalio optimizam.

„Na tri utakmice u Ligi šampiona smo dobro izgledali. Osećaj je da smo izgubili dva boda protiv Jang Bojsa, jer smo videli da možemo da ih pobedimo“.

Barak Bahar (©Starsport)Barak Bahar (©Starsport)

Za očekivati je da Bahar izvrši određene promene u odnosu na meč u Nemačkoj. Moguće je da će šansu dobiti Kosta Nedeljković na desnom boku.

„Uvek razmišljam o taktici i kako da iznenadimo protivnika. Ali na terenu mnoge stvari padaju u vodu. Lajpcig je promenio sistem igre, moraćemo da budemo spremni na sve njihove varijante. Fokus moram da na bude samo na ovom meču. Bez obzira što je svaka utakmica važna. Ova sutra može da izdigne klub, i popravi situaciju“.

Navijači su imali sastanak sa igračima, potom su im pred duel sa Radnikom ostavili pismo u kojem ih upozoravaju na veličinu Crvene zvezde.

„Oni su imali dobre namere. Video sam to pismo, prezentovao ga i igračima. Navijači su došli sa dobrim namerama, hteli su da pričaju sa nama. Nekada kada dobro igrate – nije dovoljno. Ali razumem što su navijači očekuju da igramo sa mnogo više vatre, i da momci pokažu više srčanosti“.

Prema Barakovim rečima, crveno-beli nemaju kadrovske probleme.

„Biće u kombinaciji i Aleksandar Katai“.



tagovi

Liga šampionaFK Crvena zvezdaRB LajpcigBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara