Dominik Kotarski i Tomas Strakoša (Reuters)
Dominik Kotarski i Tomas Strakoša (Reuters)

Bajern bira golmana između Hrvata i Albanca, Zomer će u Inter, Gorecku teraju u London

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.07.23. | 02:34

Biće prometno u Minhenu ovih dana

Bajern trenutno ima tri jako dobra golmana, ali traži još jednog. I suzio je krug na Hrvata ili Albanca.

Dominik Kotarski iz PAOK-a i Tomas Strakoša iz Brentofrda su Bajernove opcije za Nojerovu alternativu pošto je Gruzin Mamardašvili iz Valensije preskup za ulogu rezervnog golmana.

Izabrane vesti

Očekuje se da Bajern prvo reši status dvojice golmana koji su trenutno u timu pored Nojera. Aleksander Nibel se vratio u klub posle pozajmice u Monaku gde je odlično branio ali ne želi da bude rezerva i forsira transfer u Štutgart koji je ozbiljno zainteresovan. Jan Zomer je došao zimus, zamenio povređenog Nojera ali povratkom oporavljenog reprezentativca Nemačke na gol, iskusni Švajcarac je višak. Njega želi Inter, želi i on u Milano umesto Onane i sada je sve na klubovima. Bajern insistira na otkupnoj klauzuli od 6.000.000 evra, Inter nudi nešto manje ali je za očekivati da se dogovore narednih dana. Kada Zomer ili Nibel odu, Bajern kreće po rezervnog golmana.

Hrvat Dominik Kotarski je najozbiljnija opcija pošto su se brojni skauti izjasnili u njegovo ime, a nije ni skup što je bitno za Bajern jer ne želi da mnogo plaća za rezervnog golmana. Ranije se pominjalo da ga želi i Vest Hem. Ponikao je u Dinamu koji ga je za 2.000.000 evra prodao Ajaksu gde nije dobio šansu. Vratio se u Hrvatsku, dobro branio u Gorici i ona ga je otkupila za 1.000.000 evra, a potom prodala u PAOK za 2.000.000. Tamo je bio sjajan i skrenuo pažnju Bajerna. Iskusni Strakoša je opcija B s obzirom da je u Brentfordu takođe rezerva.

Međutim, nisu samo golmani bitna tema u Zabener Štraseu ovih dana. Bajernov prioritet je Hari Kejn za koga će verovatno morati da plate 100.000.000 evra. Južnokorejski štoper Kim Min Đae iz Napolija je odavno kaparisan za 50.000.000 evra, sve je potpisano i do kraja nedelje će se pridružiti ekipi. Bajern istovremeno pregovara i sa Mančester Sitijem oko Kajla Vokera sa kojim ima dogovor. Bavarci se nadaju da će za 15.000.000 evra i bonuse slomiti i Siti da pusti dugogodišnjeg defanzivca koji nije zadovoljan statusom kod Pepa Gvardiole. Moguća je i trampa za Benžamana Pavara u kojoj bi Bajern pored Engleza dobio i novac.

Nije isključena ni velika promena u veznom redu. Trener Tuhel traži klasičnu „šesticu“ defanzivnijih karakteristika i spreman je da se odrekne Leona Gorecke. Za nemačkog reprezentativca se interesuje Vest Hem koji njega ili Konora Galagera iz Čelsija vidi zamenu za Deklana Rajsa. Voljan je i Bajern da ga proda ako Englezi ponude oko 40.000.000 evra ali igrač za sada nije raspoložen za transfer. Ako ga nateraju da prihvati ponudu iz Londona, Bajern će sigurno dovesti zamenu.

 


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Dominik KotarskiTomas StrakošaLeon GoreckaJan ZomerAleksandar Nibel

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara