Bajern - gospodar duplih kruna

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 13:01

Jup Hajnkes i Niko Kovač ovom utakmicom opraštaju od ekipa koje su vodili

Finale bilo kojeg kupa samo po sebi je veliki izazov, ali duel minhenskog Bajerna i Ajntrahta iz Frankfurta u završnoj predstavi 75. izdanja DFB-Pokala obiluje klupskim i ličnim motivima.

Zbog loše odigranog finiša bundesligaške sezone crveno-crnima iz grada na Majni samo pobeda donosi nastup u Ligi Evrope, dok bavarski gigant, posle osvajanja 27. titule prvaka Nemačke, želi 12. duplu krunu. Zanimljivo je i da se treneri Jup Hajnkes i Niko Kovač ovom utakmicom opraštaju od ekipa koje su vodili s velikim uspehom što mu je već pošlo za rukom pre pet godina, a Kovač da dokaže budućim poslodavcima iz kluba za koji je igrao od 2001. do 2003. da nisu pogrešili što su ga angažovali.

Izabrane vesti

Svi parametri su na strani Bajerna, počev od individualnog i timskog kvaliteta, preko iskustva igranja ovakvih mečeva do tradicije koja kaže da je na minulih 14 međusobnih odmeravanja snaga Ajntraht samo triput izvukao remije. Međutim, Kovač je u decembarskom duelu potpuno nadigrao starijeg kolegu. Izveo je formaciju 3-4-2-1 i samo zahvaljujući sreći Bajern je zabeležio minimalni trijumf, pa bi trebalo očekivati da ekipa srpskih internacionalaca Mijata Gaćinovića i Luke Joviće zaigra u identičnoj postavci. Međutim, Hajnkesa je gotovo nemoguće dvaput nadmudriti na isti način i sigurni smo da je pripremio protivodgovor za svaku zamku - uostalom, raspolaže taktički besprekornim fudbalerima. Zato je sva prilika da će Ajntraht i drugi put zaredom izgubiti finale kupa, keca kombinujte sa 1+I i 3-5.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 20:00 3061 NEM K Bayern - Eintr.Frankfurt kmb 1&3-5 1,95
Ukupna kvota1,95

NEMAČKI KUP - FINALE

20.00: (1,28) Bajern (5,30) Ajntraht Frankfurt (9,00)

* Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

nemački kupsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara