Bajern naciljao budućeg levog beka Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.09.18. | 13:45

Bavarci po starom, dobrom pobičaju, planiraju da pustoše rivale...

Bajern je naciljao novo pojačanje... Iznenadićete se kad otkrijemo odakle? Pa naravno da nećete, radi se o igraču jednog od svojih konkurenata u Bundesligi. Kako javlja Sportmedijaset, a prenose brojni evropski portali, meta bavarskog giganta je mladi defanzivac RB Lajpciga Lukas Klosterman. 

Momak koji je zbog povrede ove sezone odigrao svega 93 minuta u šampionatu stigao je u Lajpcig pre četiri godine kao 18-godišnjak i tokom prošle i pretprošle sezone toliko sazreo da je došao i do dresa mlade, odnosno olimpijske reprezentacije Nemačke. Zanimljivo, Bikovi su ga tada platili Bohumu svega 1.000.000 evra, a sada za njega mogu da traže pravo malo bogatstvo, pošto se po tržišnoj ceni kvaliteti Lukasa Klostremana vrednuju sa minimum 20.000.000 evropskih novčanica.

Izabrane vesti

Klostreman ima dosta čvrst ugovor sa Lajpcigom, sve do 2021, tako da Bavarcima neće biti lako u ovoj bici, pogotovo što klub Ditriha Matešica ne živi od prodaje igrača. Ali svakako, za sada govorimo samo o interesovanju. Nikakvih pregovora nije bilo...

Lukas Klostreman je vrlo karakterističan defanzivac, retka i vrlo tražena roba, jer pored svoje standardne pozicije desnog beka vrlo uspešno pokriva i levu stranu terena, a s obzirom na visinu (1,90) jako uspešno može da odgovori i na poziciji štopera. Igrača s takvim predispozicijama i širokim spektrom delovanja danas je vrlo malo na tržištu, ili ih uopšte nema.

Bajern, kao i uvek, gleda u budućnost. Na mestima levog i desnog beka trenutno je možda i njjači u Evropi (Kimih desno, Alaba levo), ali u modernom fudbalu alternativa nikad dosta. A i David Alaba je ne tako davno govorio da bi voleo da se okuša u nekoj drugoj ligi. Klostreman se i zbog nacionalnosti uklapa u Bajernovu novu filozofiju, a ona podrazumeva dovođenja najboljih mladih igrača iz reprezentacije, oko kojih će se graditi tim. Kimih, Gorecka, Humels, Boateng, Nojer, Zule, Miler... Sve sami Panceri. A odbrana Bajerna, pa i nemačke reprezentacije, već kroz godinu dana mogla bi da izgleda, recimo, ovako: Nojer, Kimih, Humels, Zule, Klostreman

Ne zvuči loše, ali Lajpcig se pita.    


tagovi

Lukas KlostermanLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara