Bajern probao da raštimuje ono što je Ćabi tako dobro naštimovao

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 17:53

Leverkuzen spustio rampu na odlaske u zimskom prelaznom roku...

Glasine da bi Bajer Leverkuzen mogao tokom zime da ostane bez jednog od standardnih defanzivaca Džonatana Ta (27), nisu tačne, tvrdi Simon Rolfes, sportski direktor jesenjeg prvaka Bundeslige.

Ova informacija pojavila se u nemačkim medijima u protekla 24 sata, čak je navedeno kako je povremeni reprezentativac Pancera veoma zanimljiv Tomasu Tuhelu, odnosno Bajernu, koji po svaku cenu tokom zime mora da pazari centaralnog defanzivca.

Izabrane vesti

"Nijedan od naših igrača, pa ni Ta, neće dobiti zeleno svetlo da ode u januaru", jasno je poručio Rolfes, uz napomenu da bi na leto situacija mogla značajno da se promeni, što je i za očekivati - snažnom štoperu preostalo je još samo godinu i po dana ugovora, a interesovanje je veliko. Pored Bavaraca, zanimanje pokazuje nekoliko engleskih premijerligaša.

Prema informacijama Florijana Pletenberga, Leverkuzen ne bi imao ništa protiv da Ta na leto ode uz odgovarajuću nadoknadu, a ona bi iznosila oko 20.000.000 evra.

Međutim do leta ništa od posla. Ta je uz Odiona Kosunua i Edmunda Tapsobu poslednja linija odbrane, sjajno ovaj triling funkcioniše, u pitanju je najbolja odbrana Nemačke i jedna od najboljih u 'ligama petice' (samo 12 primljenih golova), i zaista je teško poverovati da bi Ćabi Alonso dozvolio da mu se raspadne ono što je tako dobro uštimao.

Bez obzira na to što do je Bajernu praktično spuštena rampa u ovom slučaju, nema sumnje da će sama informacija da šampion želi igrača Verkselfa izazvati nove polemike na temu kako najtrofejniji nemački klub sistematski i planski slabi konkurenciju. Posebno što je trenutno u situaciji da mora da juri Bajer.

Podsetimo, nakon 16 rundi Bundeslige Bajern zaostaje četiri boda za liderom, ali ima i utakmicu manje.

Pritom, Lever će tokom januara i februara biti u prilično nezavidnoj situaciji, jer će mu čak petorica igrača otući na Kup afričkih nacija.


tagovi

Simon RolfesĆabi AlonsoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara