Adrian Šemper
Adrian Šemper

Bajern traži novog Nojera u Zagrebu?

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 11:20

Adrian Šemper je ogroman potencijal

Sven Ulrih se ove sezone sit nabranio, ali to je bilo samo zato što je Manuel Nojer skoro cele sezone povređen. Incident. Ništa više. U normalnim okolnostima, rezervni golmani tu dođu da odrade par sezona, obave nešto osvoje, zarade neki dinar i potom odu ne bi li se zaista bavili svojim poslom pošto pored Nojera u Bajernu uglavnom nema mesta za to. Tom Štarke će doduše dočekati penziju u Minhenu, pa će Bavarcima biti potreban još jedan pik među stativama.

Neko posebno veliko ime ne dolazi u obzir, jer niko nije lud da se sa Nojerom bije za mesto među stativama, pa je trener golmana u nemačkom šampionu Toni Tapalović rešenje potražio u otadžbini. Prema saznanjima dobro obaveštenog Bilda 20-godišnji Adrian Šemper, golman zagrebačke Lokomotive, prvi je Tapalovićev pik.

Izabrane vesti

Dobro znamo, Lokomotiva je Dinamova filijala, pa Šemper tamo igra kao pozajmljen igrač. Tapalović ga je nekoliko puta uživo gledao i očigledno je zadovoljan onim što je video od 194 centimetara visokog igrača. Šempera uostalom već dugo smatraju za velikog talenta, mada mu karijera u poslednje vreme stagnira. Pritom, ima neke pretke i iz Hajlbrona pa bi lako dobio i nemački pasoš.

Ugovor sa Dinamom traje mu do 2022. godine, a kako Zdravko Mamić zna da trguje sigurno da Šemper ne bi bio jeftin, iako mu ne bi bilo garantovano mesto trećeg golmana Bajerna, već bi za njega morao da se bori sa supertalentovanim Kristijanom Fruhtlom (18). Leo Vajnkauf, 21-godišnji golman rezervnog tima Bajerna, ide u Hanover bez obeštećenja.

Zanimljivo, Šemperu je menadžer Darko Alegić, koji je ne tako davno u Crvenu zvezdu doveo Luisa Ibanjeza.

(FOTO: gnkdinamo.hr)


tagovi

Adrian Šemper

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara