(©Reuters)
(©Reuters)

Bajka zvana Liga šampiona je gotova: Midtjiland svom silinom kreće u odbranu titule

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 15:15

Promo kvote u kladionicama Mozzart za pobedu Midtjilanda (1,90). Probajte negde da nađete veću

Branilac titule u Danskoj trijumfom bi se vratio na lidersku poziciju koju mu je preoteo Brondbi. Raste Midtjiland iz godine u godinu, fantastično radi na polju skautinga, pa ne čude rezultati koje postižu. Polaže dosta aktuelni prvak Danske u razvoj mladih igrača, a to su prošle godine uvideli navijači Crvene zvezde. U omladinskoj Ligi šampiona Midtjiland je u osmini finala eliminisao crveno-bele u Beogradu (3:0).

Sa druge strane, Odenze je i ove sezone bliži borbi za opstanak nego borbi za izlazak u evropska takmičenja, što mu godinama ne polazi za rukom. Iako gost, Midtjiland je poneo epitet favorita zbog kontinuirano dobrih igara i rezultata (19.00).

Izabrane vesti


Završio je učešće Midtjiland u Ligi šampiona i sada može da se fokusira na nacionalni šampionat. Želi tim iz Herninga da ponovi prošlogodišnji uspeh kada se okitio šampionskom titulom, trećom u kratkoj istoriji postojanja.

U debitantskoj sezoni u Ligi šampiona, Midtjiland je ostavio solidan utisak. U konkurenciji Liverpula, Atalante i Ajaksa četvrta pozicija bila mu je namenjena nakon izvlačenja kuglica i na njoj je završio kada se podvukla crta minule sedmice. Vodilo je sve ka tome da u prvoj sezoni u elitnom takmičenju danski predstavnik neće osvojiti ni bod. Ipak, u poslednja dva kola otkinuo je po bod Atalanti, a zatim I Liverpulu i mogao je koštati Boginju provincije drugog mesta u grupi i prolaska u nokaut fazu Lige šampiona.

Brajan Pedersen za gostovanje Odenzeu računa na 18 igrača, a od standardnih nedostaju samo vezni igrači Bugarin Božidar Kraev i Nikolas Madsen. Nema Midtjiland prave zvezde u timu, najzvučnije ime je Pione Sisto, koji je prošao Midtjilandovu školu, ostvario transfer u Seltu iz Viga, a potom se vratio u matični klub.

U prethodna dva susreta Midtjilanda i Odenzea, sastav Brajana Pedersena je odneo dve pobede. Midtjiland je znatno uspešniji u međusobnim okršajima u dekadi na izmaku. U poslednjih deset ligaških susreta Midtjiland se sedam puta radovao, Odenze je bio uspešniji u dva navrata, a u oba Kup susreta dalje je prošao Midtjiland.

DANSKA 1 - 12. KOLO

Ponedeljak

19.00: (4.20) Odenze (3.60) Midtjiland (1.90)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Danska 1OdenzeMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara