Tjemue Bakajoko i Mikel Merino (©Reuters)
Tjemue Bakajoko i Mikel Merino (©Reuters)

Bakajoko položio posle 426 minuta, Napoli pita Čelsi za cenu

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 13:08

Marina Granovskaja traži između 18.000.000 i 20.000.000 evra za francuskog vezistu

Stručni štab Napolija video je sasvim dovoljno od Tjemuea Bakajoka, koji je osvojio Napulj za manje od mesec dana! Odnosno, za dvadeset i dva dana.

Od 17. oktobra kada je debitovao protiv Atalante, do 8. novembra i pobede nad Bolonjom, Bakajoko je ostavio možda i najjači utisak u novom poretku Napolija, zbog čega je šef Đenaro Gatuzo još tada ukazao sportskom diektoru Kristijanu Đuntoliju da francuski vezista mora da bude otkupljen kako se već u januaru ne bi javio neko sa istiom namerama.

Izabrane vesti

Sve to se dešava u momentu kada Bakajoko tek hvata zalet, pošto nije igrao takmičarski fudbal preko sedam meseci zbog pandemije virusa korona tokom boravka na pozajmici u Monaku. Na jugu Italije piše se u superlativu o kvalitetima francuskog fudbalera kojeg ne vide samo kao stenu u smislu fizičke pojave sa svojih 189 centimetara visine, već i nekog ko odlični drži prostor pod kontrolom i predstavlja sponu između napada i odbrane. Osim toga, Bakajoko je statistički igrač koji pretrči najviše kilometara po utakmici, što je takođe bitan podatak.

Oduševio je sve u Napoliju, od Gatuza, do prvog čoveka Aurelija de Laurentisa, pa ne čudi što je klub već otvorio pregovore sa Čelsijem oko otkupa. Podsetimo, Bakajoko je letos stigao podno Vezuva na “suvu“ pozajmicu, odnosno bez opcije kupovine. Ali, Napoli sada insistira da Bakajoko bude otkupljen i na Stamford Bridžu ne bi imali ništa protiv, samo da se ratosiljaju njegovog ugovora koji je od početka bio isključivo štetan.

Dnevnik Korijere delo Sport tvrdi da je Marina Granovskaja, direktorka Čelsija i najbliža saradnica Romana Abramoviča, postavila cenu za Bakajoka na između 18.000.000 i 20.000.000 evra. Sada dve strane razgovaraju i traže intenzivno dogovor. Bakajoko sa Čelsijem ima ugovor do juna 2022. godine i cena će mu samo padati bez obzira koliko dobro igrao na stadionu San Paolo. Zato bi najbolje rešenje za obe strane bilo da do dogovora dođe...

Bakajoko je ove sezone odigrao šest utakmica uz 426 minuta na terenu. Od toga je četiri meča skupio je u Seriji A i dva u Ligi Evrope, uz jednu asistenciju.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Tjemue Bakajoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara