Baksuzni Italijan: Zaniolo ponovo propušta Euro, poznati skoro svi igrači koji putuju za Nemačku

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 14:07

Dileme su minimalne

Fudbaler Aston Vile, Nikolo Zanilo, neće igrati za reprezentaciju Italije na Evropskom prventsu u Nemačkoj! Ofanzivni vezista se povredio na utakmici pretposlednjeg kola Premijer lige protiv Liverpula.

Zaniolo je u igru ušao u 65. minutu, ali je samo 14 minuta kasnije morao da izađe.

Izabrane vesti

Nakon pregleda i analiza ustanovljeno je da je reč o težoj povredi i da će italijanski reprezentativac van terena biti najmanje 30 dana. Budući da EURO počinje 14. juna, jasno je da Lučano Spaleti neće moći da računa na fudbalera Vile.

Zaniolo je propustio i prethodno Evropsko prvenstvo kada je njegova reprezentacija osvojila trofej. Tada se Italijan oporavljao od teške povrede prednjih ukrštenih ligamenata.

U međuvremenu, prema saznanjima Gazete delo Sport, Spaleti nema velikih dilema i praktično je stavio na papir imena igrača koje vodi na završni turnir. Milanski list nije objavio konačan spisak, ali je naveo da je mnogo toga izvesno.

Što se tiče golmana izgleda da je stvar očigledna. Đanluiđi Donaruma je neprikosnoveni broj jedan tako da je očekivano da će najbolji golman prethodnog Evropskog prvenstva i ove godine braniti boje Italije. Pored njega, prema prognozama, siguran je i čuvar mreže Totenhema, Guljelmo Vikario. Dok će se za poziciju trećeg golmana boriti Aleks Meret iz Napolija i Marko Karnezeki. Momak rođen 2000. godine pruža sjajne partije ove sezone u dresu Atalante.

Najmanje muka biće oko defanzivaca. Neizostavni će biti prvotimci aktuelnog šampiona Italije - Intera. Federiko Dimarko, Alesandro Bastoni, Mateo Darmijan i Frančesko Ačerbi. Oni su deo ekipe koja je ove sezone primila svega 19 golova u Seriji A i zasluženo će se naći u najužem izboru. Pored njih bi poziv trebalo da dobiju i Đorđo Skalvini (Atalanta), Alesandro Bonđorno i Raul Belanova (Torino), Andrea Kambijazo (Juventus), Đovani di Lorenco (Napoli), Đanluka Mančini (Roma) i Rikardo Kalafjori (Bolonja).

Kada je u pitanju vezni red u Nemačku najverovatnije idu vezista Arsenala, Žoržinjo, a pored njega tu su još Nikolo Barela (Inter), Davide Fratezi, trenutno igrač Intera na pozajmici iz Sasuola, kao i Brajan Kristante i Lorenco Pelegrini (Roma), te Manuel Lokateli (Juventus), dok će još jedno slobodno mesto na pozicij veziste zauzeti neko od sledećih igrača: Majkl Folornušo (Verona), Đakomo Bonaventura (Fjorentina) ili Stefan El Šaravi (Roma).

Napadački kvartet će predvoditi fudbaler Atalante, Đanluka Skamaka. Italijanski golgeter ove sezone pruža solidne partije, imaće šansu da osvoji dva trofeja sa svojim klubom (Liga Evrope, Kup Italije) i poziv u reprezentaciju je potpuno opravdan. Pored Skamake u avionu za Nemačku će se naći i Federiko Kjeza (Juventus), Mateo Retegi (Đenova) i Đakomo Raspadori (Napoli), a upražnjeno mesto petog napadača popuniće: Matija Zakanji (Lacio), Mateo Politano (Napoli) ili Riakrdo Orsolini (Bolonja).

Italija će ovog leta u Nemačkoj braniti titulu. U grupi je sa selekcijama Španije, Hrvatkse i Albanije.

Evropsko prvenstvo počinje 14. juna i trajaće do 14. jula.


tagovi

EURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara