Bambijeve strele razgalile Grobare, Stojković ih zabrinuo (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 22.04.18. | 20:50

Partizan se revanširao Čukaričkom i u meču sa dve velike grečke slavio 2:1

U sredu crni - u nedelju beli. Bukvalno. Za razliku od polufinalnog duela Kupa Srbije, kad ih ni rođeni trener nije prepoznao zbog grešaka u defanzivi, Partizanovi fudbaleri su se „presvukli“ i u dresovima belih boja pružili daleko bolju partiju, iskupivši se i igrom i rezultatom za dva bolna poraza, pokazavši Čukaričkom šta ga čeka kad u Humsku 1 bude došao na revanš 9. maja.

Tim Miroslava Đukića igrao je onako kako nije u većem delu sezone: brzo, smisleno, odgovorno, napadački, pa je pre ili kasnije morao da razoruža žilave Brđane, koji su uprkos porazu u pojedinim delovima utakmice namučili papirantog favorita. Nedovoljno da bi izbegli poraz kao u oktobarskom gostovanju na Topčiderskom brdu. Između ostalog zato što nemaju igrača renomea Zorana Tošića, čije su dve minijature odlučile ishod poslednjeg meča drugog kola plej-ofa Superlige Srbije - 2:1.

Izabrane vesti

Popularni Bambi je otvorio i „zaključao“ utakmicu, primoravši vrlo dobrog golmana Nemanju Belića na kapitulacije. Najpre u 18. minutu, iskoristivši poklon rivala (Nikole Drinčića), a zatim u 81. kad je sjajnu timsku akciju uobličio otvorenim stopalom pogodivši cilj.

Za ukupno 11 golova na kontu, otkako se minulog leta vratio u ovdašnji fudbal.

Da je njegov tim igrao sramotno loše na Banovom brdu Miroslav Đukić je potvrdio tako što je pribegao eksprenom remontu odbrane. Oporavljeni Vladimir Stojković zamenio je Marka Jovičića na gol-crti, Nemanja R. Miletić se sa štoperske pomerio na poziciju desnog beka, levog je umesto Slobodana Uroševića igrao Nemanja Antonov (prvi put ovog proleća), a posle 40-ak dana pauze zbog povrede u defanzivnu liniju vratio se Milan Mitrović. Ne može se reći i da je takva odbrana ulivala sigurnost, tim pre što je Čukarički u prvom poluvremenu stvorio dve izgledne situacije za gol (Jevtović osujetio Mudrinskog, a Marko Docić u nadoknadi promašio fudbal!?), ali je ipak bila uverljivlija nego ona iz kup duela, sa Vulićevićem i Uroševićem po bokovima.

Đukićeva odluka da pojača središnji deo terena promocijom Marka Jevtovića u startera, a ostavljanjem Armina Đerleka na klupi, te rokada Leandre Tavamba - Đorđe Ivanović u napadu, ispostavila se kao dobra, jer je nekadašnji prvotimac Novog Pazara dobro „zakrpio“ rupe po centrali, a novajlija iz Spartaka bio odlučniji nego ikad da se predstavi Grobarima. I dobro je delovao i vezni red i napad crno-belih, posebno u prvom delu, klizila je lopta kako valja, stvarale su se šanse, a kao nagrada za otresitost stigao je vodeći gol. Ruku na srce, posle poklona Nikole Drinčića.

Nekadašnji bombarder Parnog valjka je klizanjem u opasnoj zoni omogućio Saši Zdjelaru da mu oduzme loptu, a Partizanu zicer koji je posle dodavanja Ognjena Ožegovića u pogodak pretvorio Zoran Tošić. Na taj način iskusni vezista je nagovestio da bi domaćin mogao do prvog slavlja u plej-ofu.

Na identičan način na koji je Partizan poveo, Čuka  je izjednačila. Zahvaljujući poklonu rivala. Ovoga puta mašnicu je zavezao Saša Zdjelar lošom povratnom loptom, a u odmah po izlasku iz svlačionice, u prvom minutu nastavka, Nemanja Belaković matirao Vladimira Stojkovića, potvrdivši da nije slučajno tajno oružje Nenada Lalatovića. Pogotovo ako se zna da je u kupu, zajedno sa Miroslavom Bogosavcem, razmontirao odbranu bivšeg kluba.

Posle izjednačenje Čukarički se okužario, nastavio da napada, u drugom delu gledali smo pravu utakmicu - ataci čas na jednoj, čas na drugoj strani - ali je završnu reč, ipak, imao domaćin. Ponajviše zahvaljujući rezervisti Saši Iliću, koji je jednim potezom nadmudrio celu odbranu Brđana, posle čega je još jedan igrač s klupe, Leandre Tavamba, odložio loptu za Zorana Tošića, a ovaj ulepšao veče za oko 4.000 Grobara.

Raspoloženje u domaćem taboru pokvarila je povreda Vladimira Stojkovića. Reprezentativni golman je 20-ak minuta pre kraja morao da napusti teren zbog povrede kolena, pošto je prilikom jedne intervencije na njega natrčao Marko Jevtović i povredio ga. Nenamerno, razume se.

Umesto Stojkovića, koji će tokom večeri i u ponedeljak biti podvrgnut detaljnim lekarskim ispitivanjima, do kraja je branio Marko Jevtović.

PLEJ-OF SUPERLIGE SRBIJE - DRUGO KOLO

PARTIZAN - ČUKARIČKI 2:1 (1:0)
/Tošić 18, 81 - Belaković 46/

Beograd
Stadion Partizana
Gledalaca: oko 4.000
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)
Žuti kartoni: Jevtović (Partizan), Stevanović (Čukarički)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković (od Jovičić) - N. R. Miletić, Mitrović, Marković, Antonov - Pantić, Zdjelar (od 65. Ilić), Jevtović, Tošić - Ivanović, Ožegović (od 70. Tavamba). Trener: Miroslav Đukić.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić - Bogosavac, Stevanović, Đurić, Veličković - Docić, Drinčić - Ovusu (od 46. Stojanović), Bojić, Belaković - Mudrinski (od 46. Kajević). Trener: Nenad Lalatović.

Superliga, plej-of, 32. kolo:

Petak:

Voždovac - Napredak 1:0 (1:0)
/Stuparević 7/

Subota:

Radnički - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
/Pavkov 43 - Krstičić 7, Pešić 56 pen, Ben 60/

Nedelja:

Vojvodina - Spartak 0:2 (0:1)
/Šimura 28, Nikolić 81/

Partizan - Čukarički 2:1 (1:0)
/Tošić 18, 81 - Belaković 46/

TABELA:

FOTO: Star sport, MN Press


tagovi

Zoran TošićVladimir Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara