Bandović (©Starsport)
Bandović (©Starsport)

Bandović: Ne zanimaju me tradicija i rekordi nego da izađemo u Evropu

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.04.24. | 14:47

Vojvodina posle pet dana ponovo protiv TSC-a, ovog puta u Bačkoj Topoli

Na impresivan način su fudbaleri Vojvodine završili osnovni deo sezone Mozzart Bet Superlige: vezali su devet mečeva bez poraza. Kao kruna dobrih izdanja i rezultata došla je pobeda u pokrajinskom derbiju nad TSC-om u nadoknadi vremena pre pet dana u Novim Sadu (3:2). U istom ritmu Novosađani žele da nastave i u plej-ofu, gde ih očekuju ključne borbe za mesta koja vode u Evropu, a u prvom kolu sastaju se ponovo sa TSC-om u Bačkoj Topoli (subota, 15.00, TV Arena Premium 1).

Ove sezone Vojvodina je u oba susreta uspela da savlada TSC, a u taboru Stare dame nadaju se i trećem trijumfu. Uprkos pobedi na „Karađorđu“ u prošlom kolu, trener Novosađana Božidar Bandović ističe da neke stvari moraju da poboljšaju ukoliko žele do celog plena s ovog gostovanja.

Izabrane vesti

„Želim da istaknem da ja kao trener, navijači i svi u klubu možemo da budemo zadovoljni igrom i rezultatima. Očekuje nas plej-of i novi meč s TSC-om. Dobro su organizovana ekipa, što smo mogli da vidimo pre pet dana. Smatram da moramo da poboljšamo neke taktičke principe, odnosno da budemo bolji prvenstveno u defanzivi, jer smo s tim imali problema u prvom poluvremenu. Počeli smo dobro taj meč, ali onda nismo imali dobru markaciju u 16 metara i pravovremenu reakciju po izgubljenoj lopti, pa nam je protivnik stvorio mnogo šansi, a tako smo primili i gol. Moramo to da poboljšamo, a naš stil igre ostaje isti. Svi imamo jako veliku želju i volju da sezonu završimo onako kako treba, a to je da se plasiramo u Evropu“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Bandović na konferenciji za medije.

Pred Starom damom je izuzetno težak raspored, a za razliku od TSC-a, Lale se bore i na drugom frontu – Kupu Srbije, gde već u sredu u polufinalnom meču gostuju kragujevačkom Radničkom.

„Sigurno je nama teže, jer videlo se i pre nekoliko dana da nam treba malo više svežine. Svesni smo svega, igrači su spremni i moraćemo da rotiramo sastav. Nema mesta izgovorima, šta je tu je... Moramo da se oporavljamo između utakmica. Do sada od ekipa iz plej-ofa nismo igrali samo sa Zvezdom, Partizanom i Napretkom. Ako smo mi pravi i dovoljno skoncentrisani, onda imamo veliku mogućnost da pobeđujemo i osvajamo bodove“.

Zanimljivo je da TSC nikada na TSC Areni nije savladao Vojvodinu, ali se Bandović ne obazire na tradiciju.

„Pišu se rekordi, tradicija se pamti, ali oni nisu presudni za uspeh na kraju sezone. Može se desiti i da izgubimo, što nadam se neće biti slučaj, a opet da na kraju budemo uspešni. Meni je najvažnije da igrači daju sve od sebe, da probamo da pobedimo i da na kraju sezone igramo Evropu“.

Lale nemaju značajnijih kadrovski problema pred gostovanje u Bačkoj Topoli.

„Ne možemo da računamo samo na Gurama, Marka Bjekovića i Uroša Nikolića. Svi ostali su spremni. Aleksa Vukanović ima male probleme sa petom, ali verujem da će biti spreman za ovaj susret“, završio je trener Stare dame Božidar Bandović.



tagovi

Božidar BandovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara