Bandović pred Spartak: Ovde, u Srbiji, ne može da se igra brzo...

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.02.24. | 14:47

„Doživljavamo padove u igri na 10 ili 15 minuta, neophodna nam je veća disciplina“, poručuje strateg Stare dame

Veoma loše su fudbaleri Vojvodine otvorili prolećni deo Mozzart Bet Superlige. Nakon remija sa Mladosti iz Lučana kod kuće (1:1), Novosađani su poraženi na gostovanju u Kragujevcu od Radničkog 1923 (1:2) u prošlom kolu, te više nemaju prava na kiks. Prvu pobedu u ovoj godini izabranici Božidara Bandovića tražiće u vojvođanskom derbiju protiv Spartaka iz Subotice, sa kojim će odmeriti snage na „Karađorđu“ (nedelja, 18.30, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

„Ovo je vrlo bitna utakmica za nas, jer smo do sada osvojili samo jedan bod, baš kao i naš protivnik. Želimo da igramo kao na pripremama. U ovom momentu rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali, ali smatram da izgledamo dobro na terenu. Verujem u ove igrače i oni u ovom trenutku moraju i pored negativnog rezultata da veruju u sebe, te da prebrode nervozu i nepoverenje. Moramo da igramo sa mnogo više energije. Ritam koji smo imali na pripremama ne možemo da imamo na ovim terenima i moramo da se prilagodimo tome“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Božidar Bandović na konferenciji za medije.

Vošin strateg je kratko analizirao predstojećeg rivala.

„Protivnik igra u sistemu 3-5-2, tako da igra tu nisku odbranu koju je najteže savladati. Međutim, posedom i promenom strane moraćemo da pronađemo način da postignemo cilj. Moji igrači su pokazali da to mogu i smatram da je samo trenutak kada će da proigraju. Imamo kvalitet i ovo je meč u kojem moramo da pokažemo bolju igru i više energije na terenu“.

Trener Stare dame deo problema u igri vidi u lošim terenima, na kojima ne mogu da igraju dovoljno brzo kao što je bio slučaj na pripremama na Kipru. Bandović dodaje da moraju biti disciplinovaniji u defanzivnim zadacima.

„Naš stil igre se zasniva na posedu i od toga nećemo odustati. Tereni nisu kao što su bili na Kipru, tamo smo brže igrali i ovakvi tereni odgovaraju više protivniku nego nama. Što se tiče defanzive, moramo da vodimo računa u situacijama kada imamo loptu. Moramo biti bolje pozicionirani, da igramo bliže protivniku, jer u tim momentima protivnik više ide na kontranapad. Treba da više pritiskamo rivale. Nije bilo mnogo situacija u defanzivnim tranzicijama u kojima je rival bio toliko opasan, ali na utakmicama ćemo imati jednu ili dve situacije koje moramo da rešimo. U prošlom meču smo morali mnogo bolje da reagujemo kod primljenog gola, ali sad je važan i taj psihološki pristup. Naš problem nije bio kod postavljene odbrane nego prilikom izgubljene lopte“.

Iako Bandović nije otkrio startnih jedanaest, iz izlaganja se da naslutiti da će šansu od starta dobiti fudbaleri koji su ušli u drugom poluvremenu u Kragujevcu, pre svih Dejan Zukić, koji je postigao izjednačujući pogodak.

„U drugom poluvremenu u Kragujevcu smo jako dobro izgledali posle tih izmena. Tada su ušli igrači sa kojima smo i najviše radili i koji imaju bolju komunikaciju. U tim momentima smo izgledali jako dobro i uspeli da izjednačimo. Zukić je pokazao karakter i da je pravi lider, postigao je gol i to je najvažnije. Ipak, dosuđen je taj penal kako je dosuđen, pa smo ostali bez tri boda. Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali nismo smeli da dopustimo da primimo gol iz jednog njihovog kontranapada. Protiv Spartaka moramo da budemo disciplinovaniji i više takmičarski nastrojeni“.

Bandović poručuje da njegovi izabranici nakratko doživljavaju padove u igri, te da to moraju da isprave.

„Često slušam o toj statistici da se s nekim protivnikom mučimo, ili da vodimo 2:0, pa na kraju bude 2:2. Jednostavno to sve moramo da promenimo, da radimo nešto što nismo radili ranije i da pokažemo nešto više. Imamo neke momente u utakmicama kada se gubimo, na deset ili petnaest minuta, a to ne sme da se dešava. Moramo da budemo disicplinovani od prvog do poslednjeg minuta. Uvek će biti poteškoća, a ova utakmica je i test kada moramo da gradimo karakter. Za nekoga je ovaj susret i više od jedne utakmice. Kada ide loše, onda niko nije dobar, ali ako dobijemo meč, možemo da se podignemo“.


tagovi

Božidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara