Banetu skinuta kapitenska traka Srbije!

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.03.18. | 16:38

Kolarov novi kapiten, Matić zamenik

Srbija će Mundijal u Rusiji dočekati sa novim selektorom - koji će do tada biti stari - i novim kapitenom! Stručni štab Orlova, predvođen Mladenom Krstajićem, odlučio je da uoči martovskih provera protiv Maroka i Nigerije izvrši rokadu i kapitensku traku dodeli standardom levom beku Rome i reprezentacije Srbije Aleksandru Kolarovu. Njegov zamenik biće Nemanja Matić.

Tokom azijske turneje Branislav Ivanović je odigrao 100. meč za selekciju Srbije i, ispostaviće se, poslednji put predvodio saigrače sa kapitenskom trakom na ruci.

Izabrane vesti

Branislav Ivanović je bio kapiten reprezentacije Srbije od 2012. godine, tačnije nasledio je funkciju od Dejana Stankovića. Sa selekcijom Srbije igrao je na Prvenstvu Sveta 2010. u Južnoj Africi.

Debitovao je 2005. godine u selektorskoj eri Ilije Petkovića. Za selekciju Srbije postigao je 12 golova. Najviše će se pamtiti onaj u Portugaliji kada je na stadionu Žoze Alvelade doneo izjednačenje Orlovima u sudaru sa Francuskom. Pamtiće se da je pogodio i u Konstanci protiv Rumunije i doneo jednu od najvažnijih pobeda našoj selekciji u pohodu na Mundijal u Južnoj Africi.

Novi kapiten Aleksandar Kolarov je za reprezentaciju Srbije odigrao 72 utakmice i postigao deset golova.

Kao i Ivanović i on je učestvovao na Prvenstvu Sveta u Južnoj Africi.

(Foto: MN Press)


tagovi

Aleksandar Kolarov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara